Chefsjurist till Myndigheten för samhällskydd och beredskap

Plats
Karlstad (Kommun), Värmland eller Stockholm
Annonserat
den 27 februari 2017
Stängs
den 29 mars 2017
Ref:
2017/23
Kontakta
Nils Svartz
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Myndigheten för samhällskydd och beredskap
MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Direkt under myndighetsledningen finns en funktion som ansvarar för det rättsliga stödet inom MSB. Rättsfunktionen består av knappt 15 medarbetare som har ansvar för att kvalitetssäkra myndighetens rättstillämpning och ge juridiskt expertstöd till samtliga organisationsenheter inom myndigheten. I funktionens uppgifter ingår att stödja, granska och utveckla myndighetens regelgivningsverksamhet, genomföra utredningar, extern rådgivning, utbildning och information samt granska avtal, utredningsunderlag, rapporter, remissvar och annat beredningsunderlag för myndighetsledningen eller Regeringskansliet. Rättsfunktionen har även till uppgift att bidra till ständig utveckling av myndighetens interna förvaltning, med betoning på rättssäkerhet och effektivitet. Funktionen leds av chefsjuristen med stöd av en biträdande chef. 

Vi söker nu en chefsjurist och tillika chef för vår Rättsfunktion. 

Dina arbetsuppgifter
Som chefsjurist ansvarar du för att leda, utveckla, prioritera och följa upp verksamhet till stöd för myndighetens uppdrag. Du ingår i såväl myndighetens ledningsgrupp som i gruppen för strategiskt stöd till ledningen och bidrar till det övergripande arbetet med inriktning och verksamhetsplanering. Du representerar MSB externt i juridiska frågor men även i frågor av generell karaktär. 

Som chef för Rättsfunktionen arbetar du med att dagligen leda, fördela, följa upp och utveckla arbetet inom Rättsfunktionen. Du har ansvar för verksamhet, personal och ekonomi, med stöd av en biträdande chef. Tillsammans med dina medarbetare vid Rättsfunktionen skapar du förutsättningar för en rättsenlig förvaltning med god effektivitet.

Arbetet innebär många kontakter, såväl internt som externt. 

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har jur. kand. eller juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat rättsligt arbete inom statlig myndighet. Du har tidigare erfarenhet av verksamhets-, personal- och budgetansvar samt erfarenhet av strategiskt lednings- och utvecklingsarbete. Du har erfarenhet av samverkan med andra myndigheter och har goda kunskaper i engelska.

Som person är du strukturerad, trygg och har gott omdöme. Du har god samarbetsförmåga och har god förmåga att ta dig an och lösa komplexa frågeställningar och problem. Ditt ledarskap präglas av en god förmåga att leda och motivera andra och du skapar förutsättningar för dina medarbetare att vara delaktiga och att effektivt nå uppsatta mål. Du behöver ha förmåga att se helheter och vara bra på att skapa goda relationer. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper. 

MSB arbetar för ökad jämställdhet och likabehandling, såväl internt som gentemot medborgarna. Det krävs ett aktivt arbete för ett samhälle utan diskriminering. Därför är det viktigt för oss att alla inom MSB bidrar och är delaktiga i vår strävan.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tidsbegränsat chefsförordnande och är placerad i Karlstad eller i Stockholm. MSB tillämpar provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket kräver svenskt medborgarskap. Registerkontroll kommer att göras. 

I tjänsten ingår resor, främst mellan verksamhetsorterna Karlstad och Stockholm. 

Är du intresserad?
Har du frågor är du välkommen att kontakta överdirektör Nils Svartz. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler Saco-S, Jan Karlsson ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via vår växel på tel. 0771-240 240. 

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 23 mars 2017, märkt med referensnummer 2017/23. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem. 

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Karlstad eller Stockholm
Län: Värmlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/23
Publicerat: 2017-02-23
Sista ansökningsdag: 2017-03-23

Liknande jobb

Liknande jobb