Konservator vid Gustavianum, Uppsala universitetsmuseum

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 27 februari 2017
Stängs
den 23 mars 2017
Ref:
UFV-PA 2017/552
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter, 7 000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.

Konservator vid Gustavianum, Uppsala universitetsmuseum

Tjänstgöringsgrad 100% med tillträde tidigast 20170630. Tillsvidareanställning,
6 månander provanställning tillämpas

Gustavianum, Uppsala universitetsmuseum, förvaltar och förmedlar ett magnifikt kulturarv: mynt, vetenskapshistoria, konsthantverk och möbler, antik och nordisk arkeologi och därtill en av Sveriges förnämsta samlingar av tidigmodern konst. Med över 80.000 besökare per år är Gustavianum ett av regionens mest välbesökta museer.

Vår nuvarande konservator går i pension under 2017 och vi söker nu en ny konservator till museet.

Våra samlingar är mycket stora och varierade, så uppdraget är komplext. I tjänsten ingår att i dialog med museiledningen ta ett övergripande strategiskt ansvar för samlingarnas bevarande – även konsten. Vi köper löpande olika typer av konservatortjänster, och behöver därför kunna förhandla med extern expertis kring olika föremålstyper och material. Vi söker kontinuerligt projektpengar för att utveckla verksamheten och det ingår därför i konservatorns uppgifter att aktivt arbeta för att formulera och söka finansiering för olika bevarandeinsatser.

Ett universitets kärnuppgifter är forskning, undervisning och samverkan. Uppsala universitet har genom sina kultursarvssamlingar en unik möjlighet att berika den kärnverksamheten. Gustavianum samverkar med forskare och lärare inom universitetet och samarbetar nära med universitetets övriga museer och bibliotek. Inom universitetet finns en byggnads- och föremålsantikvarisk utbildning som är av särskilt intresse för Gustavianum. Vi är därför ett museum med stora utvecklingsmöjligheter. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och som är intresserad av att arbeta strategiskt och långsiktigt med förändring.

Arbetsuppgifter: Ansvara, i samarbete med museiledningen, för att förvalta och bevara Gustavianums samlingar. Arbeta operativt med konservering och ansvara för att köpa in konservatorstjänster.

Arbeta för att våra samlingar utvecklas som resurs för undervisning och forskning vid Uppsala universitet. Biträda museiledningen i strategiska och operativa frågor.

I mån av tid medverka vid undervisning och handledning av studenter vid Uppsala universitet. Samarbeta kring in- och utlån av konst från andra institutioner. Medverka vid ansökningar av infrastruktur- och projektmedel till museet.

Kvalifikationskrav:
Masterexamen i bevarandevetenskap/konserveringsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du som söker ska inneha medlemskap i relevant branschorganisation, företrädesvis Nordiska konservatorsförbundet.

Lång erfarenhet av självständigt konserveringsarbete med olika typer av föremålssamlingar vid museer är ett krav, likaså dokumenterad erfarenhet av internationella utbyten och samarbeten på vetenskaplig nivå. Även erfarenhet av samverkan med forskare och studenter vid universitet och högskolor är ett krav. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, vi söker dig med god kommunikationsförmåga, god samarbetsförmåga. Du bör ha intresse för och dokumenterad erfarenhet av  publik förmedling i såväl utställning- som programverksamhet.

Meriterande: Vetenskaplig publicering inom området.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Fast lön, individuell lönesättning tillämpas

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma tillämpas.

Anställningens omfattning:100%

Välkommen med din ansökan senast 23 mars 2017 via "Ansök-knappen"

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan görs via "Ansök-knappen" och tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform: Fast Lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Referensnummer: UFV-PA 2017/552

Facklig företrädare

  • Marie Ols, TCO/ST, 018-471 2459
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Stefan Djurström, Seko, 018-471 3315

Publicerat: 2017-02-27
Sista ansökningsdag: 2017-03-23

Liknande jobb

Liknande jobb