Bedömningsledare till Swedac i Borås eller Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 1 mars 2017
Stängs
den 23 mars 2017
Ref:
dnr: 2017/661
Kontakta
Annika Norling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vill du bidra till ett tryggare samhälle inom miljö, livsmedel och medicin?
Swedac är en statlig myndighet som arbetar för att produkter och tjänster ska vara säkra. Vi har ett stort nationellt och internationellt kontaktnät. Swedac ansvarar för frågor om teknisk kontroll. Som ackrediteringsorgan kompetensprövar vi organisationer som utför provning, kalibrering, certifiering och kontroll. Vi ansvarar också för föreskrifter och tillsyn av mått, vikt och ädelmetall. Swedac samordnar marknadskontrollen i Sverige. Läs mer om Swedac på www.swedac.se.

Vi söker nu två bedömningsledare till ackrediteringsavdelningen med placering i Borås eller Stockholm.

Tjänsterna
Ackreditering innebär kompetensbedömning enligt krav i internationella standarder. Som bedömningsledare ansvarar du för kundkontakterna och för den samlade kompetensbedömningen av laboratorieområden med betoning på miljö- och livsmedelsområdet alternativt laboratoriemedicinska området. Kompetensbedömning av ytterligare andra laboratorier samt kontroll- och certifieringsorgan kan även bli aktuellt i ett senare skede.

Du arbetar mycket självständigt och kommer även att leda eller ingå i olika bedömarlag, vilket kräver god besluts- och samarbetsförmåga. Arbetet sker delvis på plats hos våra tillsynsobjekt, vilket medför många resor framför allt inom Sverige men kan även bli aktuellt internationellt. I arbetet ingår också att ha myndighetskontakter och vid behov vara Swedacs representant i olika nationella och internationella arbetsgrupper. Arbetet ger mycket god insikt i olika branschers och myndigheters verksamheter samt ett brett kontaktnät nationellt och delvis internationellt.

Din profil
Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå med naturvetenskaplig/teknisk inriktning mot kemi, mikrobiologi, miljö, medicin (ex laboratoriemedicin eller biomedicin) eller motsvarande relevant för arbetsområdet. Du ska ha några års bred arbetslivserfarenhet från laboratorieverksamhet med teknisk/naturvetenskaplig eller medicinsk inriktning.

Har du gått Swedacs bedömarutbildning, revisorsutbildning eller Lead Assessor ISO 9001 är detta meriterande. Det är även meriterande om du har arbetat med ledningssystem, har erfarenhet av offentlig förvaltning och har erfarenhet av ackrediterad/GLP-godkänd verksamhet.

Som person ska du ha lätt för att sätta dig in i nya frågor, ha bred teknisk förståelse och inte minst kapacitet att knyta kontakter och fungera väl i kommunikation med kollegor och kunder. Arbetet är självständigt och kräver stor integritet, men också förmåga att arbeta i grupp. Du ska även ha goda kunskaper i både svenska och engelska. Körkort B är ett krav.

Swedac arbetar enligt den statliga värdegrunden och Swedacs kärnvärden är respekt, engagemang, samarbete och ansvar. Därför söker vi dig som agerar lösningsfokuserat utifrån en helhetssyn. Vi fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information kring tjänsten är du välkommen att ringa tillförordnad enhetschef Annika Norling, tel 0771-99 09 00 (växel). Representanter för Saco och ST nås även via växeln.

Maila in din ansökan med meritförteckning via "Ansök-knappen". Sista ansökningsdag är den 23 mars 2017. Ange dnr: 2017/661. Intervjuer kommer att ske i Borås den 3 och 4 april och i Stockholm den 6 och 7 april.

Vi har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb