vVD / Administrativ chef till Dramaten

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 2 mars 2017
Stängs
den 1 april 2017
Kontakta
Stina Nord
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

dramaten_salongKungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen för teater och drivs som ett helägt statligt aktiebolag. Dramaten verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven dramatik samt föreställningar för barn och ungdom. Teatern ska även vara en samlingspunkt för offentliga möten och samtal. Teaterchef är Eirik Stubø. Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69. Läs mer om Dramaten på www.dramaten.se

Om uppdraget:
Dramaten söker en vVD / Administrativ chef med uppdrag att leda och vidareutveckla verksamhetens administrativa funktion. För teaterns fortsatta utveckling är din kunskap om bl.a. ekonomistyrning, HR, fastigheter och IT av största vikt. Dina goda ledaregenskaper bidrar till ett gott internt såväl som externt samarbete – med Kulturdepartementet och kulturlivets intressenter.

I din roll som Administrativ chef har du ansvar för:
Teaterns ekonomiska rapportering och analyser, budget, prognoser samt controlleruppgifter. Förvaltning av teaterns medel, utveckling av rutiner och system samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter.

I rollen ligger att bereda de beslutsunderlag som styrelse och VD/teaterchef efterfrågar för verksamhetens utveckling, i enlighet med bolagsordning/statens riktlinjer och verksamhetsplan.

Att föredra ekonomiska ärenden för styrelsen, du är sekreterare i styrelsen.

Ekonomifunktionen i sin helhet med personalansvar för Ekonomichef, Internservicechef, IT-ansvarig och Personalchef. Du tillhör ledningsgruppen.

Att fortsätta utveckla den administrativa enheten och förmåga att finna lösningar och tillvarata medarbetarnas potential på bästa möjliga sätt för att vara ett effektivt stöd till hela verksamheten.

Fastigheter/lokalfrågor, förhandlingar med hyresvärd, framtida projekt (flytt av t ex verkstäder), inköp och avtalsfrågor som rör driften i verksamheten.

vVD / Administrativ chef rapporterar såväl till VD.

Vem är du?
Flera års erfarenhet av ekonomichefs-/administrativ chefsroll med HR, IT, Fastighet som ansvarsområde. Vi ser det som mycket viktigt med goda IT-kunskaper och stort intresse för systemfrågor och digitalisering/effektivisering inom det administrativa området.

Meriterande om du har erfarenhet från kulturinstitution, ideell verksamhet, myndighet eller annan organisation som till viss del är politiskt styrd och anslagsberoende.

Utifrån helheten ha den strategiska förmågan och samtidigt agera operativt.

Flera års ledarerfarenhet.

Hög social kompetens och mycket god förmåga att leda och fördela arbetsuppgifter med pedagogisk förmåga.

Kreativ, med förmåga att finna lösningar och tillvarata medarbetarnas potential på bästa möjliga sätt.

Som person uppfattas du som trygg, stabil, handlingskraftig. Du är resultatorienterad, har tålamod och uttalad känsla för verksamhetens komplexitet och särart/kännetecken. Du är diplomatisk med förmåga att ta rätt steg i rätt ordning. Med kreativitet och prestigelöshet, god samarbetsförmåga och förmåga att prioritera kommer du och Dramaten trivas bra ihop!

Intresserad och har frågor? Kontakta rekryteringskonsult Stina Nord 073-654 52 57 eller Fredrika Schartau 070 510 71 30. Intervjuer sker löpande, vänta inte med ditt intresse! www.signpost.se

Liknande jobb

Liknande jobb