Läkare, neurolog till Läkemedelsverket i Uppsala

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 2 mars 2017
Stängs
den 31 mars 2017
Kontakta
Gunilla Andrew-Nielsen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Läkare, neurolog

Läkemedelsverket är en myndighet som lyder under Socialdepartementet och vi har ett brett ansvarsområde med stor betydelse för vårt samhälle. I vårt arbete med godkännande, tillsyn och kontroll av läkemedel och narkotika bidrar vi till att främja och utveckla patientsäkerheten samt folk- och djurhälsan. Vårt tillsynsansvar omfattar även tillverkare och produkter inom det medicintekniska området samt kosmetiska produkter. Du bidrar till att lösa viktiga arbetsuppgifter, i en internationell miljö på en av Europas mest framgångsrika läkemedelsmyndigheter.

Beskrivning av enhet/verksamhet
Samtliga kliniska läkemedelsprövningar som man avser att starta i Sverige måste först bedömas och godkännas av Läkemedelsverket. Det är enheten för kliniska prövningar och licenser med ca 40 medarbetare som ansvarar för utredning och godkännande av dessa ansökningar. Även kliniska prövningar av medicintekniska produkter måste anmälas till och bedömas av enheten. Utöver att bevilja nationella tillstånd för kliniska prövningar samarbetar vi med andra europeiska läkemedelsmyndigheter i bedömningar av multinationella kliniska läkemedelsprövningar. Det internationella samarbetet innefattar även att vi deltar i utvecklandet av riktlinjer och krav inom vårt ansvarsområde tillsammans med andra europeiska läkemedelsmyndigheter. Medarbetare vid enheten deltar också i vetenskaplig och regulatorisk rådgivning till såväl läkemedelsföretag som till akademiska forskare i syfte att stödja företagens och akademins forskning, samt medverkar även i utbildningar inom våra expertområden. Enheten ansvarar också för att bevilja läkemedel på licens samt att bedöma och bevilja compassionate use program som rör läkemedel under utveckling som inte är godkända i EU men där ett speciellt patientbehov bedöms föreligga (användning av humanitära skäl).

Arbetsuppgifter
Som klinisk utredare kommer du att ha ett intellektuellt stimulerande arbete på hög vetenskaplig nivå och kommer att ges möjligheten att påverka läkemedelsutvecklingen i såväl Sverige som i EU. Arbetet är självständigt men bedrivs i nära samarbete med farmacevtisk, preklinisk, statistisk, och farmakokinetisk expertis i en tvärvetenskaplig miljö. Din huvuduppgift är att värdera klinisk dokumentation och att göra säkerhetsvärdering för nya läkemedel inför kliniska prövningar. Därutöver att vara med att påverka utformningen av nya krav och riktlinjer för kliniska prövningar, samt att delta i vetenskaplig rådgivning till läkemedelsföretag och forskargrupper. Till viss del kommer du även arbeta med värdering av licensläkemedel, där specialistläkaren är den medicinska experten, tillsammans med enhetens farmacevter.

Arbetsomfattningen kan diskuteras då vi vill ge dig som klinisk utredare möjlighet till samtidig tjänstgöring i sjukvården och/eller egen forskning. Du kommer även att få möjlighet att förkovra dig inom ditt specialistområde genom deltagande i nationella och internationella konferenser och utbildningar. Läs gärna mer om den bredd av arbetsuppgifter som våra läkare arbetar med http://www.lakemedelsverket.se/lakare

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är specialistläkare i neurologi som söker nya spännande utmaningar. Du är intresserad av klinisk läkemedelsutveckling och stimuleras av att få arbeta med kliniska och vetenskapliga frågeställningar som rör det senaste inom den medicinska forskningen i en internationell miljö. Avlagd specialistläkarexamen inom fler specialistområden, eget vetenskapligt arbete, erfarenhet av arbete med kliniska prövningar eller medicintekniska produkter är meriterande. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift på så väl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Som person kännetecknas du av drivkraft, god samarbetsförmåga, flexibilitet och prestigelöshet. Du har en förmåga att göra relevanta prioriteringar och att komma till avslut och kan samtidigt hantera flera parallella arbetsuppgifter av varierande karaktär med olika tidsramar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2017-03-31
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Snarast
Enhet: Kliniska prövningar och licenser
Diarienummer: 2.4.1-2017-011751

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Kontakt
Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta enhetschef Gunilla Andrew-Nielsen. Du kan även kontakta den fackliga företrädaren Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Ansök-knappen"!