Utvecklingsstrateg till SiS med inriktning mot skola

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 3 mars 2017
Stängs
den 27 mars 2017
Ref:
2.9.1-1181-2017
Kontakta
Anita Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård- och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med beroende. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Vid samtliga 24 särskilda ungdomshem bedriver SiS som huvudman skola i enlighet med Skollagen. Myndigheten har närmare 4000 anställda, varav cirka 120 vid huvudkontoret, som är beläget på Lindhagensgatan 126 i Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Till huvudkontorets vård- och behandlingsenhet söker vi en utvecklingsstrateg med inriktning mot att utveckla skolverksamheten inom SiS. SiS befinner sig i en intensiv och omfattande utvecklingsfas för att öka kvaliteten inom skolan. Myndigheten har fastställt en ny skolorganisation och en åtgärdsplan för skolverksamheten för att bättre svara mot skollagens krav.

Vård- och behandlingsenheten som består av 19 medarbetare utgör tillsammans med forsknings- och utvecklingsenheten SiS avdelning för utveckling av vård och behandling. Enhetens huvudsakliga arbetsuppgifter är normering och stöd till verksamheten i övergripande frågor om vård och behandling, hälso- och sjukvård samt skola. Enheten ansvarar även för utveckling och uppföljning av ungdomshemmens och LVM-hemmens verksamhet.

Ditt uppdrag
Du arbetar med normering, kvalitetssäkring och verksamhetsuppföljning inom ansvarsområdet skola. Du leder myndighetens nationella kvalitets- och utvecklingsarbete samt svarar för omvärldsbevakning och för att följa aktuell forskning inom skolområdet. Du ansvarar för att kartlägga och samordna skolverksamhetens utvecklingsbehov samt driva processer och förändringar inom området. Allt detta sker i samverkan med vård- och behandlingsverksamheten och hälso- och sjukvården. 

Du ger stöd till verksamheten i skolfrågor och ingår som expert i, eller leder, olika arbetsgrupper. Du skriver också remissvar på skolområdet för myndighetens räkning. Myndighetens organisation innebär att du som utvecklingsstrateg samarbetar med andra enheter på samtliga organisatoriska nivåer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen med pedagogisk eller samhällsvetenskaplig inriktning. Du bör ha erfarenhet av arbete som skolledare och bör ha genomgått rektorsutbildningen.

Du har dokumenterad erfarenhet av att leda och driva skolutveckling på strategisk nivå. Du ska även ha erfarenhet av utveckling och implementering av systematiskt kvalitetsarbete inom skolan.

Du har lätt för att leda och samarbeta med olika grupper samt kommunicera komplexa processer på ett tydligt och engagerat sätt. Du har en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du behärskar Microsoft Office-paketet.

Vi ser gärna också att du har erfarenhet av utvecklingsledning på förvaltningsnivå, t.ex. som utvecklingsledare, strateg eller expert.

Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. 

Tjänsten är tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-05-01
eller efter överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2017-03-27
Referensnummer: Dnr 2.9.1-1181-2017

Välkommen att söka genom att klicka på "Ansök".

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Anita Andersson
Enhetschef
010-453 40 98

Fackliga företrädare
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Stefan Nordqvist
SACO
010-4534094

Mikael Bergkvist
SEKO
010-4537261

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb