Koncernövergripande internkontroll & riskansvarig till SLL

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 3 mars 2017
Stängs
den 27 mars 2017
Ref:
LSF-17-230025
Kontakta
Annika Vermunt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

SLL söker en koncernövergripande internkontroll & riskansvarig

Har du flerårig erfarenhet inom området intern styrning och kontroll samt riskhantering? Lockas du av att få jobba med helheten på hög nivå? Drivs du av att få bidra till ökad samhällsnytta? Då kanske det här är jobbet för dig? Till en ny spännande tjänst söker vi dig som kommer att arbeta koncernövergripande med intern styrning och kontroll (ISK) samt riskhantering inom Stockholms läns landsting.

Funktionsområdet SLL Styrning och ekonomi inom Landstingsstyrelsens förvaltning ska genom proaktiv styrning, strategisk planering, samordnad uppföljning och stärkt analysarbete säkerställa att landstingets verksamheter bedrivs ändamålsenligt och effektivt, med en ekonomi i balans.

SLL Styrning och ekonomi består av en stab, SLL Styrning och ekonomistab samt fyra avdelningar; SLL Styrning och strategi, SLL Budget och investeringar, SLL Ekonomi och SFI Ekonomi. SLL Styrning och ekonomi arbetar på direkt uppdrag av den politiska organisationen, landstingsstyrelsen och landstingsdirektören.

Funktionsområdet arbetar strategiskt och operativt med landstingets koncernstyrning, inklusive ägarstyrning och ekonomi. SLL Styrning och ekonomi ska leda, styra, stödja inom områdena styrning, strategi och ekonomi samt ha löpande översyn, följa upp landstingets verksamheter och säkerställa att landstingets resurser används på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.

Arbetsuppgifter
Samtliga nämnder och bolagsstyrelser ansvarar för intern styrning och kontroll samt riskhantering inom respektive ansvarsområde. Din roll blir att ansvara för konsolidering, analys och dokumentation av koncernens samlade riskexponering och åtgärder. Du kommer att analysera och bedöma huruvida internkontrollen och riskhanteringen är tillfredsställande samt identifiera brister och föreslå åtgärder. Perspektivet berör samtliga koncernrisker. Utgångspunkten är landstingsstyrelsens uppsiktsansvar över nämnder och bolag. Du kommer även att ansvara för metoder och verktyg inom intern styrning och kontroll samt riskhantering inom koncernen och du förväntas bidra till koncerngemensam utveckling och kunskapshöjning.

Anställningsform:
Heltid, tillsvidareanställning

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har relevant akademisk examen samt flerårig erfarenhet inom området intern styrning och kontroll och/eller riskhantering från stora organisationer och/eller erfarenhet som management konsult på senior nivå exempelvis inom Riskhantering/Enterprise risk management/Risk management/Intern styrning och kontroll/Governance/Strategy/Operations eller liknande.

Personliga egenskaper
För att passa in hos oss tror vi att du, liksom vi, bidrar med driv och positiv energi på arbetsplatsen! Eftersom rollen kräver att du på ett enkelt sätt kan förklara komplexa samband och verksamhetsfrågor på olika nivåer, är det också viktigt att du är pedagogisk och lättsam. Du kommer vidare att ha nytta av din förmåga att skapa förtroende och bygga långsiktiga relationer. I den här rollen kommer du att ha många kontaktytor. Du behöver även vara duktig på både verbal och numerisk analys samt ha en bra förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Information om tjänsten lämnas av:
I den här rekryteringen samarbetar vi med Adecco Rekrytering, vid frågor ring Rekryteringskonsult Annika Vermunt på 08-598 981 81.

Fackliga företrädare
SACO Mona Ternelius
Tel: 08-123 178 30
Vision Heléne Söderholm
Tel: +46 (0) 70 002 15 96

Övrig information:
Vi har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vår förvaltning avseende jämställdhet och mångfald. Vi sitter i moderna lokaler på Kungsholmen.

Välkommen med din ansökan

Vi håller löpande intervjuer i ansökningsprocessen, välkommen in med din ansökan så snart som möjligt genom att klicka på "Ansök-knappen". Sista ansökningsdatum: 2017-03-27 refnr LSF-17-230025

I denna rekrytering samarbetar vi med Adecco Rekrytering, www.adecco.se

Stockholms läns landstings främsta uppgift är att se till att länets invånare har tillgång till en väl fungerande hälso- och sjukvård och kollektivtrafik. Landstinget ansvarar också för regionplanering och för att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i länet. Landstinget är en av de största ekonomiska aktörerna i Sverige med drygt 44 000 medarbetare.

Landstingsstyrelsens förvaltning stödjer landstingsstyrelsen i uppgift att leda, styra och samordna landstingets verksamheter. I uppdraget ingår också att ta fram beslutsunderlag till den politiska organisationen samt ge service till den politiska ledningen.

Liknande jobb

Liknande jobb