Enhetschef sökes till Haninge Kommun - Missbruk och Socialpsykiatri

Rekryterare
Plats
Haninge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 3 mars 2017
Stängs
den 27 mars 2017
Ref:
18643
Kontakta
Ellen Engström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Haninge är inte bara skärgård. Här – 20 minuter från huvudstaden – växer Haninge med bostäder i centrum, ny stadsdel, handel och ny företagspark tillsammans med dynamiskt företagande och högskoleforskning. Vi arbetar inte i eget intresse eller för att gå med vinst - vi arbetar för människan. Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

Vill du arbeta i en socialtjänst som bygger på både traditionellt arbete och nytänkande? Med en ledningsgrupp som stödjer och hjälper varandra? Har du ett stort engagemang för kvalitet och utveckling? Sök jobbet som enhetschef!

Beskrivning av verksamheten
Uppdraget är att ge stöd till de medborgare i kommunen som har missbruk, psykiatrisk funktionsnedsättning eller en kombination av komplex social utsatthet. Här genomförs myndighetsutövning genom utredning, beslutsfattande, beställning och uppföljning. Vuxenenheten tillhör organisatoriskt Socialförvaltningen i Haninge kommun. Enheten har utvecklats sedan ett år tillbaka genom att teamen för missbruk och socialpsykiatri har slagits samman inom samma enhet.

Ditt uppdrag
Som enhetschef för Vuxenenheten har du möjlighet att arbeta strategiskt med målstyrning. Du påverkar helheten i uppdraget genom samverkan internt och externt, effektiviserar processer samt säkerställer kostnader och kvalitet. Till ditt stöd i det operativa arbetet har du en gruppledare. Du ingår i en ledningsgrupp bestående av avdelningschef och tre kollegor med uppdrag inom uppdragsområdena försörjningsstöd, boenhet mottagning för nyanlända och arbetsmarknad. I ledningsgruppen har vi ett arbetssätt som stödjer oss att vara engagerade, utvecklingsinriktade och kvalitetsmedvetna.

Dina kvalifikationer
För att lyckas i rollen behöver du ha socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt erfarenhet från arbete inom relevanta delar av socialtjänstens individ- och familjeomsorg. Du har några års ledarerfarenhet sedan tidigare, kanske är du sektionschef idag eller en driven gruppledare som är redo att ta nästa steg.

Kompetens och egenskaper
Som person är du systematisk, självgående och stabil. Du har lätt för att samarbeta både internt och externt. Du är tydlig i din kommunikation och kan på ett klokt och smidigt sätt framföra ditt budskap i både tal och skrift. Du trivs med att leda, utveckla och följa upp verksamheten samt ingå i en större helhet mot gemensamma mål. Ditt ledarskap driver andra fram och du kan smidigt växla mellan att vara tillmötesgående och ställa krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Du kommer att få arbeta i en kreativ och utvecklande miljö med många duktiga, inspirerande medarbetare och kollegor. Du får ett spännande arbete i en expansiv verksamhet. Vi sitter i ljusa och funktionella kontorslokaler, det är lätt att pendla med pendeltåget, nära till Handens pendeltågsstation och bra parkeringsmöjligheter. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Det är nära till köpcentrum, restauranger och även till ett naturområde med bad, skid- och löpspår.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Haninge kommun med Experis. Vid frågor om tjänst eller process är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Ellen Engström, 0703904012 eengst@se.experis.com eller Katarina Thomasson på 070-231 28 05 kto@se.experis.com. Fackliga företrädare nås genom växeln i Haninge kommun, 08-606 70 00

Liknande jobb

Liknande jobb