Underhållsingenjör till Specialfastigheter

Plats
Stockholm/Sundsvall/Örebro/Lund/Göteborg
Annonserat
den 6 mars 2017
Stängs
den 26 mars 2017
Kontakta
Jan Sundbom
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Underhållsingenjör
Stockholm/Sundsvall/Örebro/Lund/Göteborg

Välkommen till en värd full av möjligheter. Hos oss har du alla möjligheter att göra skillnad.

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan.

Vi värdesätter våra medarbetares kompetens och hos oss erbjuds du varierande arbetsuppgifter, spännande utmaningar och ständig utveckling. Gemenskap och engagemang är det som hela tiden för oss framåt. 

Vår organisation bygger på tre affärsområden – Kriminalvård, Försvar & rättsväsende samt Institutionsvård & övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 21 miljarder kronor. Vi är 130 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

Arbetsuppgifter
Som underhållsingenjör är du ansvarig för den övergripande samordningen och planeringen av underhållet inom Specialfastigheter.

Detta innebär bland annat att du: 

  • Genomför underhållsbesiktningar/bedömningar och stödjer förvaltarna i upprättande av underhållsplaner för fastigheterna. 
  • Säkerställer enhetlig bedömning av underhållsbehov och prioritering av underhållsinsatser mellan de olika förvaltarområdena. 
  • Är ett stöd vid planering och genomförande vad gäller såväl teknik, lagkrav, energi och miljö. 
  • Ansvarar för kvalitetssäkring från planering till uppföljning av utfört underhåll.
  • Är processledare för underhållsprocessen vilket även innebär ansvar för att samordna processen med övriga berörda enheter inom företaget såsom inköps- och projektenheten.  
  • Är systemförvaltare för vårt fastighetssystem LEB i de delar förvaltningen ansvarar för och säkerställer att förvaltningsorganisationen arbetar utifrån beslutad planeringsstruktur.

Kvalifikationer 

  • Relevant högskoleutbildning med t ex byggnadsteknisk inriktning 
  • Kunskap inom entreprenadjuridik 
  • Erfarenhet från fastighetsbesiktningar 
  • Körkort för personbil är ett krav

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter. Vi ser att du är en strukturerad person med driv och engagemang som nu vill pröva något nytt för att utvecklas ytterligare. Då detta är en ny roll hos oss är det viktigt att du har förmåga att självständigt driva och utveckla processer och arbetssätt. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Flexibilitet och lyhördhet är också egenskaper som ska stämma väl överens med din personlighet. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Placering 
Du rapporterar till biträdande förvaltningschef och din placeringsort blir Stockholm eller alternativt någon annan ort där vi har lokalkontor. Det viktigaste för oss är att vi hittar rätt kompetens. Då vi har fastigheter över hela Sverige innebär tjänsten en del resor.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Varaktighet
Tillsvidare

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 26 mars.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetsklassad verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall en säkerhetsbedömning enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) §11.

Kontaktpersoner
Jan Sundbom
Biträdande förvaltningschef
010-788 63 21
jan.sundbom@specialfastigheter.se

Christina Burlin
HR-chef
010-788 62 03
christina.burlin@specialfastigheter.se