Enhetschef till verksamhetsstöd, IAF, Katrineholm

Plats
Katrineholm (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 7 mars 2017
Stängs
den 24 mars 2017
Ref:
2017/90
Kontakta
Peter Ekborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du jobba i staten och bidra till att två av Sveriges viktigaste trygghetssystem fungerar på rätt sätt? Vi på IAF arbetar med tillsyn och uppföljning av arbetslöshetsförsäkringen och aktivitetsstödet för att de som söker ersättning ska behandlas rättssäkert av arbetslöshetskassorna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Vi finns i nya fräscha lokaler i hjärtat av Katrineholm. 

Enheten verksamhetsstöd ansvarar för områdena personalfrågor (HR), ekonomi, IT, webbkommunikation, registratur och övriga administrativa frågor. På enheten finns idag cirka 10 medarbetare. Myndigheten genomgår för närvarande en mindre organisationsförändring och i samband med detta kommer administrativa enheten att byta namn till enheten för verksamhetsstöd. För mer information: http://www.iaf.se/Arbeta-pa-IAF/

Arbetsuppgifter:
För att lyckas som chef för enheten verksamhetsstöd krävs att du har stort intresse för de områden du ansvarar för samt för utvecklingsfrågor. Du kommer att leda en enhet med kvalificerade specialister varför ditt ledarskap behöver kännetecknas av ett coachande förhållningssätt. Myndigheten genomför ett utvecklingsarbete med bl a digitalisering av interna och externa processer. Vi ser gärna att du har intresse för arbetsmarknadspolitik och sociala trygghetssystem. 

  • Som enhetschef är du ansvarig för myndighetens verksamhetsstöd 
  • Du ansvarar för enhetens budget, verksamhetsutveckling samt har ansvar för de strategiska frågorna på enheten 
  • Du rapporterar direkt till generaldirektören 
  • Du ingår i myndighetens ledningsgrupp där du tillsammans med övriga enhetschefer medverkar aktivt i det strategiska arbetet med att utveckla myndighetens arbete 
  • Som enhetschef har du ett systemägarskap 

Kvalifikationer:

Du ska ha: 

  • relevant universitets- eller högskoleutbildning 
  • flerårig erfarenhet som chef med personal-, arbetsmiljö-, budget- och resultatansvar 

Det är meriterande med: 

  • erfarenhet från offentlig verksamhet 
  • erfarenhet av att leda/driva förändrings- och utvecklingsarbete 
  • erfarenhet av att arbeta som chef för en administrativ enhet 

Du ska ha god förmåga att kommunicera, inspirera, delegera och visa såväl beslutsamhet som lyhördhet. Du bör även ha god självkännedom och självinsikt, personlig mognad och empatisk förmåga samt kan vara en god förebild. Självklart har du även en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
IAF strävar efter en balanserad köns- och åldersfördelning och värdesätter den kompetens som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Ansökan, inklusive meritförteckning och med angivande av ref.nr 2017/90, ska ha inkommit senast 24 mars 2017 till: 
Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen 
Box 210 
641 22 Katrineholm 

IAF gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker snarast efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tjänsten är en tillsvidareanställning som eventuellt inleds med en provanställning. Tjänsten är placerad i Katrineholm. 
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2017-03-24

Arbetsgivarens referensnummer: 2017/90

Upplysningar lämnas av:
Peter Ekborg
generaldirektör
Telefon: 0150-48 70 40

Facklig(a) företrädare
Anneli Oinas
ST
Telefon: 0150-48 70 62

Helén Johansson
Saco-S
Telefon: 0150-48 70 82

Liknande jobb

Liknande jobb