Teknisk chef till Dalateatern

Rekryterare
Plats
Falun (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 8 mars 2017
Stängs
den 10 april 2017
Kontakta
Lisa Hugoson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Dalateatern söker Teknisk chef

Dalateatern
Länsteatern i Dalarna, är en turnerande teater som spelar i länets 15 kommuner, på turné och på våra två fasta scener i Falun. Där finns också vårt kansli och verkstäder. Dalateatern har ett 30 tal anställda och producerar 4-6 egna pjäser per år för vuxna och barn/ungdomar. 50 % av vår verksamhet är för barn och unga. Vi arrangerar också gästspel från andra ensembler och teatrar.

Dalarna
Dalarna är ett kulturlän med högskola, världsarv och vildmark. Mycket bra boende i stad, by eller på landet. Falun-Borlänge bildar tillsammans ett område med drygt 100 000 invånare. Här finns högskola, symfoniorkester och världsarvet Falu Gruva, ett nöjesliv med gott om konserter och restauranger. Här finns bra tillgång till daghem, skolor och annan omsorg. Naturen är nära med alpin skidåkning, miltal av skidspår och långfärdsskridskoåkning i världsklass inpå knuten vintertid.
Goda kommunikationer med bil, tåg och flyg. (22 mil till Stockholm, 45 till Göteborg, 18 till Sälen).

Om tjänsten
Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för allt som rör det scentekniska arbetet, inklusive tillverkningsateljéer. Du är direkt underställd teaterchefen och ingår i ledningsgruppen. Du arbetar nära producent och skyddsombud.

Du är arbetsledare samt personalansvarig för teknik-, verkstads-, och ateljépersonalen som består av ca 10 personer, vilka du arbetstidsplanerar för både på de egna scenerna och på turné. Du ansvarar för kompetensutveckling och rekrytering.

Du har det övergripande ansvaret för scenteknik och verkstadsutrustning, samt ansvarar för investeringar och fördelning av dessa resurser.

Du ansvarar för arbetsmiljöuppgifter som bl.a. skyddskommitté och skyddsronder, upprättandet av brandplaner, skydd- och säkerhetsplaner. Du är ansvarig för fastigheten samt till Dalateatern knutna fordon.

Krav
Som chef för den tekniska avdelningen är viktigt att du har goda ledaregenskaper. Du är tydlig och lyssnande, lösningsorienterad och prestigelös. Du har god samarbetsförmåga.

Det är meriterande med erfarenhet från turnerande scenkonstverksamhet och är du väl förtrogen med scenteknik och verkstadsutrustning. Du har erfarenhet av ljud- och ljusområdet.

Du är bra på att planera, analysera, organisera och schemalägga.

Du har B-körkort. C-körkort är en merit.

Placeringsort: Falun.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och heltid. Tillträde 14 augusti 2017.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

  • Teaterchef Lisa Hugoson: 023-777 610, 070- 6375129, lisa.hugoson@dalateatern.se.
  • Representant för teaterförbundet: Fredrik Jansson 023-777 612, Fredrik.jansson@dalateatern.se

Ansökan i form av personligt brev och meritförteckning skickas med e-post
senast 10 april via "Ansök-knappen".