Arbetsmiljöinspektörer till Stockholm

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 13 mars 2017
Stängs
den 28 mars 2017
Ref:
2017/011089
Kontakta
Magnus Gustafsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Arbetsmiljöinspektörer till Stockholm

Dnr 2017/011089

Byggare, ergonom, kemist, tekniker, … Är du sugen på att byta jobb? Varför inte bli arbetsmiljöinspektör? Din kunskap och erfarenhet behövs för att säkra arbetsmiljön på Sveriges arbetsplatser!

Vi arbetar för rätten till sunda och säkra arbetsplatser. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Vi söker nu arbetsmiljöinspektörer med placering på regionkontoret i Stockholm. Inspektionerna kommer du i första hand att göra inom Stockholms län. Region öst omfattar också Gotlands, Södermanlands och Östergötlands län och det förekommer resor även inom dessa län. Arbetet bedrivs några dagar i veckan ute på arbetsplatser i regionen och innebär övernattningar.

Ditt nya jobb
innebär att du inspekterar arbetsmiljön på arbetsplatser inom olika branscher, på företag, myndigheter och övriga organisationer. Du ställer krav på de brister i arbetsmiljön som du hittar vid inspektionen och återkopplar muntligen och skriftligen till arbetsgivaren. Du följer upp att arbetsgivaren rättar till bristerna och du informerar också om arbetsmiljöreglerna och lyfter fram de positiva effekterna av att systematiskt arbeta med arbetsmiljöfrågorna till arbetsgivare och skyddsombud.

I arbetet ingår att möta och leda samtal med såväl ledningen för stora organisationer, småföretagare, skyddsombud och fackliga representanter som övriga anställda. Internt och externt samarbete är en naturlig del i arbetet.

Ditt arbete är självständigt och målstyrt med tydliga resultatkrav. Du ansvarar för och planerar så att ditt arbete på bästa sätt bidrar till att målen för vår verksamhet uppnås. Med din kunskap och erfarenhet bidrar du också till att utveckla oss och verksamheten. Under det första anställningsåret får du en omfattande internutbildning där en del av kurstiden är förlagd på annan ort.

Vi söker dig som har

 • minst två års högskoleutbildning eller annan tvåårig eftergymnasial utbildning eller annan utbildning som vi bedömer som relevant
 • minst tre års arbetslivserfarenhet
 • B-körkort 

samt;

 • en utvecklad personlig mognad och självtillit
 • lätt för att samarbeta och skapa kontakter
 • förmåga att ställa krav och kan hantera att bli ifrågasatt
 • mycket god kommunikativ förmåga
 • administrativ förmåga, är självgående samt arbetar strukturerat och målinriktat
 • goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift
 • IT-kunskaper, framför allt i Office-paketet eller motsvarande

Det är särskilt meriterande om du haft kvalificerade uppgifter inom något av följande områden:

 • Bygg och anläggning
 • Vård
 • Myndighetsutövning
 • Organisatoriska och sociala frågor

Erfarenhet inom arbetsmiljöområdet är meriterande, likaså om du har erfarenhet av jämställdhetsarbete och genuskunskap och/eller kan tala andra språk än svenska och engelska.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om du har frågor
I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Magnus Gustafsson, tfn 070-378 94 43.

Ansvariga sektionschefer är Karin Bennbom, tfn 010-730 9564 och Sara Strandberg, tfn 010-730 9410. Fackliga kontaktpersoner är Sören Fouganthine för SACO, tfn 010-730 9662, och Gunni Ekdahl för Fackförbundet ST inom Arbetsmiljöverket, tfn 010-730 9869.

Läs mer om Arbetsmiljöverkets roll och uppdrag på www.av.se

Vi har gjort våra medieval och vill inte bli kontaktade av säljare av rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan senast den 28 mars 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb