Producent till Uppsala Konsert & Kongress

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 15 mars 2017
Stängs
den 16 april 2017
Kontakta
Carola Örnås
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

jubileum_collage_515x290Producent sökes!

Uppsala Konsert & Kongress söker dig som vill vara med och utveckla UKK från konserthus till kulturcentrum.

Uppsala Konsert & Kongress har sedan invigningen 2007 etablerat sig som en av Nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser. UKK är ett levande allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad där kreativitet, kultur, forskning och företagande frodas. Vår ledstjärna är att med ett utbud som präglas av mångfald, angelägenhet och hög kvalitet, välkomna alla.

UKK är inne i en expansiv fas. Verksamheten växer, fler evenemang tar plats på scenerna och antalet stora möten och internationella kongresser ökar stadigt. Under 2016 steg antalet besökare med 55 000 till total 535 000. Vi jobbar kostnads- och resurseffektivt, flexibelt och transparent i en organisation som drivs av kreativa idéer, smarta lösningar och stort engagemang.

38 minuter från Stockholm Central. 18 minuter från Arlanda. 1 minut från Uppsala Resecentrum.

En mötesplats och ett kulturcentrum
På 14600 kvadratmeter och 4 scener genomför Uppsala Konsert & Kongress cirka 300 kulturevenemang årligen, varav knappt hälften i egen regi. Här ryms det mesta. Från Internationell kammarmusik, gränslös folkmusik, svensk hiphop och progressiv jazz till modern dans, samtida konst, barnens Maja Gräddnos och banbrytande cirkus.

Vi arbetar ständigt för att bredda vår verksamhet att omfatta ännu fler scen- och konstuttryck. Vi tar hospitality, upplevelser och möten på stort allvar och är en plats där alla är välkomna. Lika välkomna.

UKK är ett helägt kommunalt bolag.

UKKsmart
På UKK arbetar vi UKKsmart, ett värdegrundsbaserat arbetssätt som vi formulerat tillsammans. UKKsmart är att söka de mest kreativa lösningarna, att uppskatta innovation, att arbeta med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Vi bevakar ständigt utveckling, trender och tendenser inom våra verksamhetsområden. Vi värdesätter samarbete och uppmuntrar bra initiativ, egna och andras. Vi tror på den empatiska organisationen och arbetar tillsammans för helhetens bästa. Vi engagerar oss i att utveckla vår närmiljö, vårt Uppsala.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för att skapa innehåll till våra scener. Detta ansvar sträcker sig över hela processen från idé, bokning, avtal, förproduktion och genomförande till ekonomi, avräkningar och utvärdering. Ditt huvudområde är samtida kulturuttryck.

Du ansvarar även för en del av våra uthyrningar till, och samarbeten med, externa aktörer och kommer att ingå i projektgrupper, såväl internt som externt.

Programavdelningens uppgift är att säkerställa att programmet överensstämmer med vår konstnärliga vision, vår värdegrund och våra ägardirektiv. Vårt program ska sträva efter mångfald, jämställdhet och spegla vår omvärld och vår samtid. Programavdelningen arbetar för att vårt utbud är uppdaterat och angeläget för alla målgrupper.

På avdelningen finns ytterligare två medarbetare med liknande befattningar och ansvarsområden som liksom du rapporterar direkt till vd/konstnärlig ledare.

Kvalifikationer

  • Du har väl dokumenterad erfarenhet av kulturproduktion och programläggning.
  • Du är väl införstådd med vad det innebär att arbeta i ett kommunalt bolag, styrt av ägardirektiv och kommunens övergripande mål. 
  • Du har ett omfattande professionellt nätverk som även sträcker sig utanför Sveriges gränser. Du har mycket god branschkännedom och vet vilka de viktiga aktörerna inom musik- och kulturlivet är.
  • Du är van vid att arbeta i olika IT-system och en naturlig användare av sociala medier.
  • Du har ett gott sinne för ekonomi och är mål- och resultatinriktad.
  • Du är en god förhandlare.
  • Du uttrycker dig väl i skrift och kan, när så krävs, utan svårighet arbeta på engelska.

Och det viktigaste. Du brinner för att utveckla inte bara UKK utan även för att bidra till att stärka och utveckla Uppsalas kulturliv.

Välkommen med din ansökan!
Tjänsten är en vidareanställning om 100% med placering i Uppsala. Arbete på kvällar och helger förekommer frekvent, resor ett par gånger per säsong. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan ska innehålla
CV
Personligt brev 
Kontaktuppgifter till minst tre relevanta referenser

Ansökan gör du via e-post genom att klicka på "Ansök-knappen" senast den 16 april 2017.

Frågor om tjänsten skickas via e-post till Carola Örnås

#uppsalakonsertkongress