Säkerhetschef till Huddinge kommun

Rekryterare
Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 15 mars 2017
Stängs
den 9 april 2017
Ref:
19191
Kontakta
Anna Arborelius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare, oavsett om du är lärare, ingenjör eller socialsekreterare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Kommunstyrelsens förvaltning ska på kommunstyrelsens uppdrag leda, styra och stödja de övriga förvaltningarna så att hela kommunen bedrivs effektivt och ändamålsenligt. Uppdraget är också att planera, utveckla och bygga ett hållbart samhälle med förutsättningar för goda livsmiljöer och ett växande näringsliv. Trygghets- och säkerhetssektionen är en av fyra sektioner inom den administrativa avdelningen på kommunstyrelsens förvaltning. Förvaltningen har i uppdrag att leda trygghets- och säkerhetsarbetet genom att samordna utformningen av övergripande mål och riktlinjer samt styrning och ledning inom ansvarsområdet. Sektionen ska verka för att alla delar av kommunens verksamheter, dess personal och boende är trygga och säkra.

Om arbetet

I rollen som säkerhetschef leder du trygghets- och säkerhetssektionen med fyra medarbetare. I nuläget finns det ytterligare en tillfällig tjänst. Säkerhetschefen har ett övergripande ansvar för att driva och utveckla kommunens samlade trygghets- och säkerhetsarbete innefattande såväl det samhällsinriktade säkerhetsarbetet utifrån det nationella krishanteringssystemet som det allmänna säkerhetsarbetet. Ansvaret innefattar bland annat systematiskt brandskyddsarbete, att förebygga hot och våld, informationssäkerhet samt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Arbetet innebär ett brett samarbete internt inom kommunen och externt med bl. a. Huge Fastigheter AB, polisen, räddningstjänsten och civilsamhället. Det omfattar också regional samverkan i länet.

Du rapporterar till den administrativa direktören och har också en direkt länk till kommundirektören i kommunens krisledningsorganisation.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning tillsammans med flerårig chefs- och ledarerfarenhet. Som ledare är du van att arbeta på såväl strategisk som operativ nivå. Du har också mångårig erfarenhet av trygghets- och säkerhetsarbete.  Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom offentlig sektor och med fördel inom kommunal verksamhet.

Du är stabil, ser helheten och vet hur du prioriterar inom ditt ansvarsområde. Som person har du en god förmåga att se sammanhang och lösa problem samtidigt som du är tydlig, systematisk och effektiv.  Du är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med andra. Då verksamheten i sig kan vara mycket händelsestyrd, är det viktigt att du är flexibel och anpassningsbar till den aktuella situationen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förmåner

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag.

https://www.huddinge.se/arbete-och-karriar/arbeta-i-huddinge-kommun/formaner/

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis och för mer information, kontakta chefsrekryteringskonsulterna Anna Arborelius 072-537 50 11 eller Kari Karvonen 070-377 69 61. Välkommen med din ansökan snarast och senast 2017-04-09. För facklig kontaktperson för tjänsten se:

http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Liknande jobb

Liknande jobb