Verksjurist till Diskrimineringsombudsmannen (DO)

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 16 april 2017
Ref:
LED 2017/129
Kontakta
Nanna Sörling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

DO söker verksjurist
Diskrimineringsombudsmannen (DO) söker en engagerad verksjurist som ska ansvara för myndighetens hantering av förvaltningsrätt och upphandlingar. Tjänsten är placerad på administrativa enheten och du rapporterar till chefen för administrativa enheten.

DO är en statlig myndighet som arbetar för att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter. Myndigheten ska verka för att diskriminering som har samband med kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder inte förekommer.

För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder.

Administrativa enheten Enheten ansvarar för att utveckla, kvalitetssäkra och säkerställa väl fungerande administrativa processer inom enhetens ansvarsområden. I enhetens ansvarsområden ingår ekonomistyrning, verksjuridik och upphandlingar, IT och telefoni, registratur och arkiv, reception och växel, lokal- och säkerhetsarbete samt fysiskt tillgänglighets- och miljö/hållbarhetsarbete.

Dina arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår det att ansvara för myndighetens hantering av frågor inom förvaltningsrätt, sekretess och offentlighet samt att ansvara för och arbeta med myndighetens upphandlingar. Vidare ingår att vara personuppgiftsombud vid myndigheten samt arbeta inför och i enlighet med dataskyddsförordningen.

Till detta tillkommer att ge råd och stöd till ledningen och medarbetare inom det förvaltningsrättsliga området och i upphandlingsfrågor samt företräda myndigheten i domstol i dessa frågor. Du kommer också att arbeta med utformningen av DO:s rutiner och regelverk avseende offentlighets- och förvaltningsrättsliga samt upphandlingsrelaterade frågor. Arbetet innebär många kontakter inom och utom myndigheten och ett nära samarbete med ledning och medarbetare på myndigheten.

Kravprofil

Vi söker dig med:

 • akademisk examen från juristlinjen eller juristprogrammet och notariemeritering från länsrätt/förvaltningsrätt eller erhållit motsvarande erfarenhet som föredragande i förvaltningsdomstol
 • flerårig aktuell erfarenhet från liknande kvalificerat juridiskt arbetet inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess
 • mycket goda kunskaper i regelverket kring offentlig upphandling och några års praktisk och aktuell erfarenhet av offentlig upphandling
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Du ska ha förmåga att:

 • driva, utveckla och samordna myndighetens arbete inom förvaltningsrätt, offentlighet, sekretess samt upphandlingar
 • bereda och rapportera underlag till ledning och andra intressenter
 • ge kvalificerat stöd till myndighetsledningen och medarbetare i frågor rörande verksjuridik och upphandling
 • vara verksamhetsorienterad, strategisk och lösningsinriktad
 • arbeta självständigt, inge förtroende och ha hög integritet
 • samarbeta och skapa goda relationer
 • vara analytisk, strukturerad och noggrann
 • växla mellan olika arbetsuppgifter och svårighetsgrad

Meriterande:

 • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, helst på statlig myndighet
 • erfarenhet som personuppgiftsombud på myndighet
 • erfarenhet av strategiskt inköpsarbete

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid förmågekraven.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Tillträde tidigast den 21 augusti 2017. DO erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme.

DO värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.

Kontaktperson är chef Nanna Sörling eller HR-handläggare Amanda Nyberg. Fackliga företrädare är Laine Nõu Englesson för Saco och Phuong Huynh för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning via mail senast den 16 april 2017 genom att klicka på "Ansök-knappen" eller via post till Diskrimineringsombudsmannen, Box 4057, 169 04 Solna med referensnummer LED 2017/129.

Liknande jobb

Liknande jobb