Doktorand i konstruktionsteknik ClayCem till Luleå tekniska universitet

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 15 mars 2017
Stängs
den 30 mars 2017
Ref:
510-2017
Kontakta
Andrzej Cwirzen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Doktorand i konstruktionsteknik; ClayCem

Luleå

Ref: 510-2017

Forskningsämnet Konstruktionsteknik, vid avdelningen för Byggkonstruktion och brand vid Luleå tekniska universitet vill anställa en doktorand för att arbeta inom ett forskningsprojekt "ClayCem". Forskargruppen består för närvarande av cirka 25 personer inklusive ledande forskare, doktorander, tekniker och professorer. 

Ämnesbeskrivning 
Konstruktionsteknik omfattar utformning, dimensionering, byggande, underhåll, tillståndsbedömning, reparation och förstärkning av bygg- och anläggningskonstruktioner med fokus på betong, dess egenskaper och samverkan med andra material.

Projektbeskrivning
I projektet ClayCem ligger fokus på att utveckla en ny hållbar (eventuellt återvinningsbar) cement som lämpar sig för armerad betong i konstruktioner. Det slutliga CO2-avtrycket kommer att vara minst 50% lägre i jämförelse med portlandcement. ClayCem kommer att baseras på naturliga lermineraler som är vanligt förekommande i Sverige och kommer att aktiveras av en ny kombination av mekaniska-kemiska processer.

Arbetsuppgifter
Som doktorand du kommer att utbildas i vetenskapligt tänkande och skrivande. Arbetet som doktorand är problemfokuserat. Du kommer att utveckla färdigheter i att identifiera, definiera, formulera och lösa problem både praktisk och teoretisk karaktär. Du kommer också att utveckla dina färdigheter för att arbeta med komplexa teoretiska och analytiska frågor och att integrera dessa i nuvarande praxis. De doktorandstudierna är fyra år, heltid. Administrering och/eller föreläser 20% kan tillkomma.

KVALIFIKATIONER
Lämplig bakgrund för tjänsten är en civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnad, kemi, materialvetenskap eller motsvarande. Erfarenhet i betong teknik, experimentella tekniker inklusive svepelektronmikroskop (SEM), XRD, TG, samt tidigare erfarenhet av sensorer för betong är meriterande. Det är ett krav att den sökande talar, läser och skriver engelska relativt obehindrat.

INFORMATION
För ytterligare information, kontakta: Professor och ämnesföreträdare Andrzej Cwirzen, andrzej.cwirzen@ltu.se

Fackliga representanter: SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se and OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se 

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrund bygger på respekt, tillit, öppenhet och ansvar.

ANSÖKAN
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 30 Mars 2017

Reference number: 510-2017