Doktorand i konstruktionsteknik; SmartCem

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 15 mars 2017
Stängs
den 30 mars 2017
Ref:
508-2017
Kontakta
Andrzej Cwirzen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Doktorand i konstruktionsteknik; SmartCem

Luleå

Ref: 508-2017

BAKGRUND
Forskningsämnet Konstruktionsteknik, vid Avdelningen för Byggkonstruktion och brand vid Luleå tekniska universitet vill anställa en doktorand för att arbeta inom ett forskningsprojekt "SmartCem". Forskargruppen består för närvarande av cirka 25 personer inklusive ledande forskare, doktorander, tekniker och professorer.

ÄMNESBESKRIVNING
Konstruktionsteknik omfattar utformning, dimensionering, byggande, underhåll, tillståndsbedömning, reparation och förstärkning av bygg- och anläggningskonstruktioner med fokus på betong, dess egenskaper och samverkan med andra material.

PROJEKTBESKRIVNING
Det finns ett behov av en ny generation av effektiva och tillförlitliga metoder för övervakning av betongkonstruktioner. Nuvarande lösningar är mestadels baserade på metallsensorer som är sammankopplade med betongytan, vilket resulterar i kort livslängd och tvivelaktig tillförlitlighet. Dessa aspekter är särskilt viktiga för betongkonstruktioner som utsätts för hårda miljöförhållanden; t.ex. broar eller marina konstruktioner. Det idealiska vore att utveckla en konduktiv betong med självövervakningsförmåga. Projektet syftar till att utveckla ett nytt modifierat hydrauliskt bindemedel som efter att det hårdnat kommer att ha hög elektrisk konduktivitet och starka piezoresistiva egenskaper. Dessa egenskaper kommer att möjliggöra omvandling av spänningar och töjningar till elektrisk respons som kan användas för övervakning. Konceptet kommer att kombinera den senaste utvecklingen inom nanoteknik, fysik, cementkemi och ingenjörsvetenskap.

ARBETSUPPGIFTER
Som doktorand kommer du att utbildas i vetenskapligt tänkande och skrivande. Arbetet som doktorand är problemfokuserat. Du kommer att utveckla färdigheter i att identifiera, definiera, formulera och lösa problem av både praktisk och teoretisk karaktär. Du kommer också att utveckla dina färdigheter i att arbeta med komplexa teoretiska och analytiska frågor och att integrera dessa med nuvarande praxis. Doktorandstudier innebär fyra år heltid. Administrativa uppgifter och/eller undervisning på upp till 20 % kan tillkomma.

KVALIFIKATIONER
Lämplig bakgrund för tjänsten är en civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnad, kemi, materialvetenskap eller motsvarande. Erfarenhet i betong teknik, experimentella tekniker inklusive svepelektronmikroskop (SEM), XRD, TG, samt tidigare erfarenhet av sensorer för betong är meriterande. Det är ett krav att den sökande talar, läser och skriver engelska relativt obehindrat.

INFORMATION
För ytterligare information, kontakta: Professor och ämnesföreträdare Andrzej Cwirzen, andrzej.cwirzen@ltu.se

Fackliga representanter:
SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se 
OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se 

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrund bygger på respekt, tillit, öppenhet och ansvar.

ANSÖKAN
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista dag att ansöka: 30 Mars 2017

Reference number: 508-2017