Kvalitetschef till Spendrups i Grängesberg

Rekryterare
Plats
Grängesberg, Ludvika
Annonserat
den 16 mars 2017
Stängs
den 9 april 2017
Ref:
201036043
Kontakta
Martin Ogemar
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Brinner du för kvalitetsarbete? Är du noggrann och har förmågan att se helheten?

Till kvalitets- och miljöavdelningen vid bryggerienheten i Grängesberg söker vi en driven kvalitetschef. Avdelningen har en nyckelfunktion då det gäller att säkra våra produkters kvalitet och säkerhet och omfattar totalt 15 personer varav 11 laboranter och 3 kvalitetsingenjörer. Laboratoriet utför ett stort antal analyser på våra råvaror, halvfabrikat och färdigvaror. Kvalitetsingenjörerna stöttar produktionen genom att följa upp avvikelser samt driva kvalitetsutredningar och förbättringsprojekt.

Uppdragsgivare: Spendrups

Ort: Grängesberg

Omfattning: Heltid

Arbetsbeskrivning
Du kommer arbeta verksamhetsnära med chefer, tekniker och övriga enheter. Kvalitetsavdelningen fungerar som en serviceenhet till produktionen. Du rapporterar direkt till produktionschef och ingår i produktionens ledningsgrupp.

Kvalitetschefen ansvarar för att laboratorierna arbetar enligt ISO 17025, våra licensgivares krav så som Heineken och Schweppes samt att kraven kopplade till livsmedelssäkerhet och kvalitet uppfylls. Du leder det operativa och strategiska arbetet för avdelningen. Det innebär också att du kommer att driva och samordna förbättringsarbete inom ditt område och utveckla företagets kvalitetsledningssystem som omfattar kvalitet-och livsmedelssäkerhet i samarbete med Central kvalitets och miljöavdelning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:
säkerställa den dagliga driften av laboratorierna bidra till att vi sätter processer och rutiner på plats för att upprätthålla våra kvalitetskrav samt gör riskanalyser och ansvarar för att laboratoriets utrustning uppfyller kraven öka kunskap och förståelse för kvalitetsarbete hos medarbetarna på anläggningen. Verka för Spendrups mål, Ett bryggeri i världsklass driva förändringar och projekt inom kvalitetsområdet deltaga i utveckling och revidering av företagets HACCP-system och kvalitetsledningssystem enligt FSSC 22000 implementera statistisk processtyrning samt koordinera och följa upp rapportering av nyckeltal inom kvalitetsområdet budget- och personalansvar.

Kvalifikationer
Vi ser att du har: högskolexamen inom kemi, bioteknik, teknik eller livsmedel eller minst 5 års arbetserfarenhet av motsvarande arbete erfarenhet av laboratoriearbete, gärna med mikrobiologisk kompetens samt av systematiskt förbättringsarbete det är meriterande om du kommer från bryggeri- eller livsmedelsindustrin, alternativt likvärdig processindustri inom FMCG du har framgångsrikt utvecklat och förbättrat kvalitetsområdet med personalansvar mycket god kunskap om HACCP och FSSC 22000 eller liknande livsmedelsstandarder

För att lyckas i rollen som kvalitetschef bör du ha god förmåga att driva, planera och strukturera arbetsuppgifter. Du har ett helikopterperspektiv och är van vid att jobba i en dynamisk miljö, och vet vad som krävs för att driva igenom förändringar samt få andra att följa ditt exempel. Du är analytisk, noggrann, lyhörd, initiativtagande och har god samarbetsförmåga. Stort fokus läggs på dessa egenskaper då tjänsten innebär mycket samarbete med övriga avdelningar och fungerar även som en servicefunktion till produktionen. Vidare värdesätts att du som ledare på Spendrups kan kommunicera öppet och tydligt, är engagerande och kan leverera resultat genom uthålligt affärsmannaskap, kreativitet, samarbete och delaktighet.

Om Spendrups
Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Sista ansökningsdag: 9 april 2017. Urval och intervjuer kan ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Rekryteringskonsult Martin Ogemar, 0722-372170, martin.ogemar@randstad.se