Rättsliga experter till Rättsavdelningen på Försäkringskassan

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 16 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Ref:
020527-2017
Kontakta
Kjell Skoglund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Rättsavdelningen ansvarar för och följer upp den rättsliga styrningen av Försäkringskassans verksamhet. Det innebär bland annat att avdelningen arbetar med att genomföra rättsliga kvalitetsuppföljningar. Vi söker nu en eller två rättsliga experter till teamet för rättslig kvalitetsuppföljning inom Rättsavdelningen

Ansvar och arbetsuppgifter
Uppgiften som rättslig expert i teamet för rättslig kvalitetsuppföljning innebär att ni i teamet tillsammans driver och samordnar arbetet med uppföljning av det socialförsäkringsrättsliga och förvaltningsrättsliga regelverket. Du planerar och genomför rättsliga kvalitets-uppföljningar och skriver rapporter där resultaten presenteras och analyseras. Du ansvarar för att rekommendationer med anledning av resultaten tas fram och samordnar berörda avdelningars förslag till åtgärder. Du ansvarar även för att följa upp att de åtgärder som Försäkringskassans ledning beslutat om genomförs.

Vi söker dig som 

  • har juristexamen
  • har mycket goda kunskaper inom de rättsområden som Försäkringskassan tillämpar såsom socialförsäkringsjuridik, förvaltningsrätt och EU-rätt
  • har erfarenhet av projektarbete och kan ta ett självständigt ansvar för att driva projekt framåt
  • har hög integritet och god samarbetsförmåga
  • kan förstå och analysera komplexa frågor
  • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

Det är meriterande om du: 

  • har forskningserfarenhet eller erfarenhet av uppföljningsverksamhet alternativt granskningsverksamhet
  • är notariemeriterad eller har motsvarande kompetens
  • har erfarenhet från överrätt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt
Tjänsterna är heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse, men helst så snart som möjligt. Rekryteringen omfattar en tillsvidareanställning och en tidsbegränsad anställning på ett år. Provanställning kan bli aktuellt. Anställningen är vid Rättsavdelningen i Stockholm men det finns möjlighet att, efter överenskommelse, bli placerad på annan ort. 

Om du har frågor, kontakta
Verksamhetsområdeschef Kjell Skoglund, tel. 010-116 96 10. Kontaktpersoner i fackliga frågor: Fackförbundet ST: Peter Hjelm, tel. 010-116 10 53, Saco-S: Gunnel Andersson, tel. 010-114 54 39, Seko: Irre del Barba tel. 010-115 30 87.

Ansökan
Välkommen med ansökan senast den 2 april 2017. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du anmäler ditt intresse för uppdraget.

Liknande jobb

Liknande jobb