Metodutvecklare med fokus på hot och våld till SiS huvudkontor

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 16 mars 2017
Stängs
den 29 mars 2017
Ref:
2.9.1-1255-2017
Kontakta
Annika Eriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Arbetsplatsbeskrivning
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga psykosociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Myndigheten har närmare 4000 anställda, varav cirka 130 vid huvudkontoret, som är beläget på Lindhagensgatan 126 i Stockholm.

Tjänsten är placerad på Forsknings- och utvecklingsenheten som tillhör Avdelningen för utveckling av vård och behandling, vid huvudkontoret i Stockholm.

Arbetsbeskrivning SiS arbetar, i likhet med andra organisationer som arrangerar slutenvård, aktivt med att bedöma, förebygga och bemöta olika situationer av hot och våld på våra institutioner. I detta används en rad olika metoder, såsom PRISM, BVC och SiS egenutvecklade konflikthanteringsprogram No Power No Lose, NPNL. SiS söker nu en metodutvecklare som är ansvarig för arbetet inom myndigheten som rör att förebygga hot och våld. I tjänsten ingår bland annat att leda och ansvara för personalutbildningen NPNL och att utveckla och förvalta arbetet med olika strukturerade riskbedömningar avseende hot- och våld. För att understödja kunskapsbaserade arbetssätt är det viktigt att du är intresserad av att följa upp och utvärdera insatser och aktiviteter som genomförs, samt att aktivt bevaka utvecklingen på kunskapsområdet. I arbetet ingår också att vara sakkunnig i andra myndighetsövergripande arbeten där hot- och våldsperspektivet behöver finnas med och i andra specifika fall där kompetensen behövs.

Du tillhör FoU-enheten på SiS huvudkontor och har projektledaransvar för en arbetsgrupp som, tillsammans med dig planerar och genomför olika insatser. Arbetsgruppen är en nationell resurs, vilket innebär att resor till myndighetens institutioner runt om i landet ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Krav:

  • högskoleutbildning inom det samhällsvetenskapliga eller beteendevetenskapliga området, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant för arbetsområdet
  • dokumenterat goda kunskaper om sakområdet (hot- och våldsprevention) 
  • erfarenhet av kliniskt arbete och/eller arbete inom institutionsvård
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som i skrift
  • erfarenhet av utveckling, planering och genomförande av utbildningsinsatser.

Meriterande: 

  • erfarenhet av projektledning, gärna inom statliga myndigheter.

Stor vikt kommer att läggas vid din samarbetsförmåga och personliga lämplighet. Uppdraget kräver ett stort mått av självständighet samt god förmåga att ta egna initiativ. SiS arbetar aktivt mot alla former av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillsvidare.

Ansökan
Ansök senast: 2017-03-29
Referensnummer: dnr 2.9.1-1255-2017

Välkommen att söka genom att klicka på "Ansök-knappen"

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktpersoner

Annika Eriksson
Enhetschef
010-4534134

Eva Franzén
Utvecklingsdirektör
010-453 40 53

Fackliga företrädare
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Stefan Nordqvist
SACO
010-4534094

Mikael Bergkvist
SEKO
010-453 72 61

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb