Planchef sökes till Malmö stad

Rekryterare
Plats
Malmö (Stad), Skåne
Annonserat
den 17 mars 2017
Stängs
den 9 april 2017
Ref:
C11697
Kontakta
Christer Larsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Planchef

Arbetsplatsbeskrivning
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Stadsbyggnadskontoret planerar staden och är myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, bygganmälan, mätning och kartläggning samt service åt bostadsmarknadens parter.

Stadsbyggnadskontoret har det samlade ansvaret för planering, byggande och stadsmätning.

Planavdelningen har fokus på detaljplaner, strategier, idéinnehåll, strukturellt tänkande och metodutveckling för att på bästa sätt kunna bidra till Malmös utveckling som en attraktiv och hållbar stad. Avdelningen har en bred kompetens i planerings-, miljö- och stadsgestaltningsfrågor för att kunna hantera komplexa frågor i stadsutvecklingen och utgöra ett professionellt stöd i kundens projektplanering. Avdelningens arbete präglas av en helhetssyn på samhällsplaneringen där avvägning mellan olika intressen utgör en viktig del.

Arbetsbeskrivning
Planchefen rapporterar till stadsbyggnadsdirektören och ingår i stadsbyggnadskontorets ledningsgrupp. Planchefen säkrar genomförandet av de utredningar, detaljplaner och program som krävs för Malmös stadsbyggande. 

Planchefen ansvarar för planavdelningens verksamhetsplan, budget och personal. Planchefen har direkt personalansvar för 8 personer, planavdelningens ledningsgrupp består för närvarande av verksamhetscontroller, programarkitekt samt tre enhetschefer, tillsammans ca 50 medarbetare.

Planchefen upprätthåller kontakter externt gentemot kommunens olika intressenter; näringsliv, medborgare och politiker där rollen är att företräda kommunen i stadsplaneringsfrågor. Planchefen lyfter fram och vidareutvecklar stadens ambitioner vad gäller stadsutveckling, kvalitet och arkitektur. Planchefen arbeta även med frågor inom ramen för hela kontorets pågående utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Du bör ha gedigen ledarerfarenhet samt goda kunskaper i arkitektur och stadsbyggnadsfrågor. Du har erfarenhet av att leda och utveckla avdelningar, verksamheter eller affärsområden med goda resultat. Du leder genom dina chefer och har erfarenhet av att arbeta med förändringsledarskap och utvecklingsfrågor när det gäller organisation, processer och metoder. Du leder genom att motivera, inspirera och utveckla medarbetarna.

Tidigare erfarenhet av att driva stadsbyggnad och planarbete i ledande ställning är meriterande, då förståelse för hur flöden och arbetsprocesser kommer att vara en avgörande faktor för att lyckas med uppgiften. Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta i politiska miljöer. Du har en högskoleutbildning inom arkitektur eller samhällsplanering.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2017-04-09
Referensnummer: C11697

Kontaktpersoner

 • Christer Larsson
 • stadsbyggnadsdirektör
 • 0709-342298
 • Anna Tullberg
 • HR-chef
 • 0709-342330
 • Johanna Andersson
 • Rekryteringskonsult, Upgraded AB
 • 0708 52 36 34

Fackliga företrädare

 • Stefana Nyberg
 • SACO
 • 040-342421
 • Visions Malmöavdelning
 • 040-304830

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Kontakta oss
För mer info om ett jobb du söker, se kontaktuppgift i respektive jobbeskrivning.