Direktör sökes till Kollektivtrafikförvaltningen, Region Västmanland

Plats
Västerås (Kommun), Västmanland
Annonserat
den 17 mars 2017
Stängs
den 31 mars 2017
Ref:
20170219
Kontakta
Anders Åhlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Region Västmanland söker Direktör till Kollektivtrafikförvaltningen Refnr: 20170219

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. 

Region Västmanland är till för alla som bor i Västmanland - vi verkar för att invånarna ska kunna bo, arbeta, leva, utvecklas och trivas i länet. Det är också västmanlänningarna som är med och påverkar hur regionen styrs. Region Västmanland ansvarar bland annat för hälso-och sjukvård, tandvård och kollektivtrafik. Vi har det regionala utvecklingsansvaret och planerar och samordnar utvecklingen i länet. Vi är en av länets största arbetsgivare med närmare 7 000 anställda.

Nu söker vi dig som kan göra en av landets bästa kollektivtrafiksystem ännu bättre!

Utveckling av kollektivtrafiken är avgörande för att nå våra mål för utveckling av regionen Västmanland. Årligen sker 13 miljoner resor i allmän kollektivtrafik och mer än 600 000 i den särskilda kollektivtrafiken. Din utmaning blir att öka marknadsandelarna, bibehålla en mycket hög kundnöjdhet och utöka kapaciteten i trafiksystemet för att möta det ökande resandet.

Kollektivtrafikförvaltningen är en del av Region Västmanland och har fullt ansvar för kollektivtrafiken i länet. Uppdraget kommer från den politiskt styrda nämnden. Förvaltningen har 80 anställda, omslutning på 750 miljoner kronor och ansvarar för utveckling, planering och samordning av tåg- och busstrafik i samarbete med kringliggande län. Information om resmöjligheter och försäljning av färdbevis ligger inom myndighetens ansvarsområde liksom ansvaret för sjukresor och färdtjänst för fyra av länets kommuner.

Som förvaltningsdirektör har du ett helhetsansvar för drift och utveckling. Det innebär höga krav på samverkan och förmåga att skapa samarbetsklimat och arbetssätt för givande samarbeten internt, externt och särskilt med länets kommuner. Uppdraget har en tydlig strategisk karaktär, men du måste också kunna agera operativt och konkret i det dagliga arbetet. I uppdraget ingår kontakt med media.

Förvaltningsdirektören är direkt underställd Regiondirektören och ingår i regionens koncernledning. I den rollen ingår att stödja regionens utveckling i sin helhet i enlighet med politiskt beslutad vision, regionplan och mål, och ett ansvar att utveckla samverkan över gränserna med regionens övriga verksamheter.

Vi söker dig som har förmågan att få andra med sig och förmedlar tydliga mål. Du ser helheter och utvecklingsmöjligheter, coachar och inspirerar dina medarbetare och skapar en god och utvecklande arbetsmiljö.

Du har relevant akademisk utbildning, lång ledarerfarenhet med personalansvar och är van att leda genom andra chefer. Du har drivit verksamhet med fullt ansvar för verksamhet, personal och ekonomi samt har erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete. Bakgrund i en roll som ansvarig för kollektivtrafik eller särskild kollektivtrafik ser vi som en merit liksom erfarenhet från politiskt styrd organisation.

Som person är du kreativ, kommunikativ, utvecklingsorienterad och ser möjligheter till nya lösningar. Du är drivande och vill tillsammans med dina medarbetare och kollegor skapa resultat som är förankrade i de politiska besluten. Du förstår värdet av och prioriterar att samverka och bygga relationer för att åstadkomma goda resultat, inte minst med länets kommuner. Du har en förmåga att fatta långsiktigt hållbara beslut och är duktig på att motivera och få med dig andra samt på att följa upp och slutföra.

I en expansiv och framåtriktad region får du möjligheten att tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare och kollegor fortsätta att utveckla kollektivtrafiken med målet att region Västmanlands kollektivtrafik fortsatt ska ligga i framkant.

Välkommen med din ansökan senast 31 mars 2017

Upplysningar och ansökan
Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av:

Regiondirektör Anders Åhlund, mobilnummer 070-219 45 07.

Facklig företrädare:

  • Therese Westin, Vision, 021-12 00 19

I den här rekryteringen samarbetar vi med Harvey Nash. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna-Sofia Renman, annasofia.renman@harveynash.se alt Tel: 073-773 13 48 eller researcher Anna Kjellberg, anna.kjellberg@harveynash.se alt. Tel: 076-798 13 69.

Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Västmanlands län har drygt 265 000 invånare. I länet finns 10 kommuner. Västerås, Sveriges sjätte största stad, är centralorten med ca 145 000 invånare.

Kontaktpersoner
Linda Dalfjord
Rekryteringsadministratör
021-175161
linda.dalfjord@ltv.se