Regioncontroller till Migrationsverket, Region Stockholm

Rekryterare
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 17 mars 2017
Stängs
den 3 april 2017
Ref:
3.3.1-2017-23607
Kontakta
Linnéa Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker just nu en regioncontroller till region Stockholm med placering i Solna. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Som regioncontroller tillhör du budget och analysenheten som har sin bas på huvudkontoret i Norrköping men där varje regioncontroller sitter placerad i sin region. Du kommer att vara placerad i Solna. Ni har ett gott samarbete mellan regionerna med veckovisa teammöten, månadsvisa videosamtal och återkommande träffar. I och med samlokaliseringen för Migrationsverket i region Stockholm kommer du att sitta i nya och fräscha lokaler i Sundbyberg från och med sommaren 2018.

I rollen som regioncontroller är du en del av region Stockholms ledningsgrupp och arbetar främst med att stötta regionchefen i frågor som rör budget, planering och uppföljning. Du är en person som vill ha en fri roll där du självständigt skapar förutsättningar för att leverera. Du arbetar nära verksamheten och regionens chefer samt har en mycket god förmåga att se samband mellan verksamhet och ekonomi.

Vi söker dig som tidigare arbetat eller idag arbetar som controller och är redo för nästa steg. Du söker en roll där du ingår i en dynamisk myndighet och har en nyckelroll. Du har hög integritet, växer med ansvar och trivs bäst när du får arbeta såväl strategiskt som operativt.

Vad du kan förvänta dig
Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
I rollen som regioncontroller ansvarar du för att stötta region Stockholms ekonomiska planering och uppföljning. Du ingår i regionens ledningsgrupp och är i första hand regionchefens stöd i frågor som rör budget, planering och uppföljning.

Du förväntas leda budgetarbetet för hela regionen som i dagsläget har ca 1000 årsarbetare på 34 enheter fördelade i fyra sektioner. Du ansvarar för att sammanställa förslag på budgetfördelning på enhets-, sektions- och regionnivå. Du kommer ha ett tätt samarbete med regionens redovisningsekonomer och vara drivande för frågor som rör ekonomistyrning inom regionen.

Exempel på arbetsuppgifter är att i samråd med regionchefen och regionens ledningsgrupp ta fram underlag inför aktivitets-, produktions- och bemanningsplanering och följa upp och analysera utfall och avvikelser. Analyser görs delvis i samarbete med verksamhetsexperter, ekonomiavdelningen och berörda chefer inom regionen. Du håller även återkommande utbildningsinsatser för regionens chefer och övrig nyckelpersonal inom ekonomiområdet.

Vad vi förväntar oss
Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen med ekonomisk inriktning och har flerårig erfarenhet av arbete som controller där du har arbetat med strategisk uppföljning, budgetering och planering. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både i tal som skrift, såväl på svenska som på engelska. Du har mycket goda kunskaper i MS Office och är avancerad användare i Excel.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete på operativ och/ eller strategisk nivå samt har arbetat inom offentlig verksamhet.

Personliga kompetenser
Som person kommunicerar du på ett tydligt sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du vägleder, påminner och följer upp med ett coachande förhållningssätt. I din yrkesroll är du självgående, du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt samt driver dina processer framåt. Du har en omvittnat god samarbetsförmåga genom att du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt.

I ditt arbete agerar du med hög integritet baserat på väl grundade och tydliga värderingar, kombinerat med en förmåga att operationalisera ekonomiska frågor och problem med olika perspektiv. Vidare ser du till helheten för myndigheten och tar hänsyn till det större uppdraget i ditt arbete. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Arbetstid: Kontorstider
Resor i befattningen: Förekommer
Vi tillämpar individuell lönesättning
Placering: Solna, Stockholm
Tillträde för befattningen: Enligt överenskommelse

Vänligen notera att tester kan förekomma i denna rekryteringsprocess.

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen eller befattningen kan du mejla till ansvarig rekryteringskonsult på Academic Work, Linnéa Nilsson på linnea.nilsson@academicwork.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast måndagen den 3/4 2017. Klicka på "Ansök-knappen" så tar vi emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. Vänligen skicka in din ansökan på svenska.

Då vi efterfrågar mycket goda skriftliga kunskaper i svenska kommer vi lägga stor vikt vid din ansökningshandling och hur du formulerar dina svar på urvalsfrågorna. Vi kommer även att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover som en del i processen.

Migrationsverket avböjer vänligt men bestämt alla samtal från försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

I samband med att du registrerar din ansökan, kommer du att få svara på ett antal frågor. Det är viktigt att du fyller i frågorna så utförligt du kan och inte endast hänvisar till CV och personligt brev. Registrerade ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar beaktas inte i lika stor utsträckning som utförliga svar.

Liknande jobb

Liknande jobb