Projektinköpare rekryteras till BTH Bygg

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 10 april 2017
Ref:
19207
Kontakta
Therese Thunström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

BTH Bygg är ett modernt byggföretag som strävar efter att ständigt ligga i framkant både som arbetsgivare och gentemot sina kunder. BTH Bygg har som affärsidé att bygga, renovera och underhålla fastigheter åt publika företag inom Storstockholm. Idag har de cirka 135 anställda och omsatte omkring 700 miljoner kronor 2015. För mer information om bolaget och deras projekt, se www.bthbygg.se.

Vad kan BTH Bygg erbjuda dig?
BTH Bygg erbjuder dig möjligheten till ett varierande jobb med stort utrymme för engagemang och initiativtagande. Du får chansen till en intressant och stimulerande framtid inom en expanderande marknad. Du har bra förmåner i en organisation med god personalpolitik. Det finns även ett generöst friskvårdsprogram med fokus på motion, kost och återhämtning. BTH Bygg AB erbjuder en attraktiv arbetsplats och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Arbetsbeskrivning
Som projektinköpare samverkar du, som en viktig kugge, i ett team med olika funktioner. Du tillhör inköpsorganisationen och deltar som ansvarig för inköpen i ett antal olika projekt. Tillsammans med platsledningen (projektchef, platschef och entreprenadingenjör) ansvarar du för att inköp till projekt genomförs på ett affärs-och kvalitetsmässig sätt – för att säkerställa professionalism i förhållande till beställare, underentreprenörer och leverantörer samt att tider hålls och att god lönsamhet upprätthålls i projekten.

Du deltar också i utvecklingen av inköpsavdelningen med övriga kollegor samt i kalkylarbetet, för att på så sätt skapa förutsättningar för konkurrenskraftiga anbud. Du arbetar självständigt på ett affärsmässigt sätt och driver hela inköpsprocessen för att nå inköpsmål och strategier. Tjänsten innebär resor framförallt i Stor-stockholmsregionen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Ansvara för projektets inköp och upphandlingar
 • Förhandla projektspecifika avtal och avropsavtal
 • Vara delaktig i att utveckla och genomföra projektets inköpsstrategier
 • Arbeta tillsammans med affärschef, kalkyl, projektchef, platschef samt entreprenadingenjör för att säkerställa inköpen i projektet.
 • Utföra upphandlingar och inköp med mål att sänka totalkostnad i projektet
 • Genomföra besparingsaktiviteter

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen med byggteknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet inom branschen. Vidare har du erfarenhet av inköpsarbete inom ROT och/eller nybyggnation. Du har intresse för ekonomi och juridik och ser sambanden till en bra affär. Utöver detta ser vi att du har:

 • Erfarenhet av offentlig upphandling
 • Grundläggande byggteknisk kunskap
 • Erfarenhet av att skriva avtal och analysera avtal samt erfarenhet av standardkontrakt för byggsektorn såsom AB, ABT, AMA/MER och AF
 • Entreprenad- och inköpsjuridik
 • Du har erfarenhet av förhandlingar och har kunskap i förhandlingsteknik
 • Officepaketet

Erfarenhet från andra roller såsom exempelvis kalkylator eller entreprenadingenjör är meriterande.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en engagerad person med god social förmåga, är självständig och slutför det som du åtagit dig. Vidare har du god förmåga att strukturera, planera och organisera ditt arbete. Tjänsten innebär många leverantörskontakter vilket ställer höga krav på din förmåga att kommunicera och samarbeta. Det är viktigt att du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska eftersom arbetet innebär mycket kontakt med våra leverantörer och beställare. B­-körkort krävs.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar BTH Bygg med Experis. Urvalsprocessen sker löpande och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Om du har frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Thunström på 0730-62 33 72.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb