Enhetschef sökes till IVO i Stockholm

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 9 april 2017
Ref:
261–10261/2017
Kontakta
Sabina Wikgren Orstam
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Enhetschef Avdelning öst

Stockholm

Avdelning öst med kontor i Stockholm ansvarar för tillsynen i Stockholms och Gotlands län och består av sex enheter och en stabsfunktion. Vi söker nu en enhetschef till den enhet som har uppdraget att bedriva tillsyn inom området socialtjänst.

Du kommer att leda enheten i en myndighet som är under ständig utveckling. Det innebär att du förutom att ansvara för det dagliga arbetet också kommer att ha en viktig roll som drivande i det förändringsarbete som pågår i samråd med såväl medarbetare som andra enheter och avdelningar. Som enhetschef kommer du att ansvara för beslutsfattandet på enheten, antingen själv eller genom att delegera. Du blir ansvarig chef för enhetens medarbetare, direkt underställd regionens avdelningschef och du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp.  

Vi söker dig som har:

  • en akademisk examen inom relevant område
  • flerårig chefs/ledarerfarenhet, med både personal- och budgetansvar
  • god kännedom om samhällets institutioner och de förutsättningar de verkar inom
  • drivit förändringsarbete på ett framgångsrikt sätt

För att lyckas i rollen behöver du vara tydlig, strukturerad och har god självkännedom. Du ska enkelt kunna uttrycka dig i både tal och skrift då du förväntas representera avdelningen och myndigheten i olika interna och externa sammanhang.

Då IVO är en ung myndighet krävs även att du trivs med förändring och utveckling och kan skapa engagemang hos dina medarbetare och kollegor. Du har ett genuint intresse och förmåga att samarbeta med andra.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vad kan IVO erbjuda dig?
Vi erbjuder möjligheten att tillsammans med kompetenta medarbetare och kollegor arbeta för att IVO blir en modern tillsynsmyndighet som med bibehållen integritet, trovärdighet och effektivitet bidrar till utvecklingen av vård och omsorg i Sverige. 

Vid IVO är den statliga värdegrunden plattformen för vårt förhållningssätt såväl externt som internt. Vi arbetar aktivt med jämställdhetsintegrering och för mångfald.

Anställningen avser heltid och är tillsvidare, tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning om sex månader. Tjänsteplacering är Stockholm.

Hur du ansöker
Märk din ansökan med dnr. 261–10261/2017. Sista ansökningsdag är den 9 april 2017.

Bifoga personligt brev och CV.

Betyg och handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Kontaktpersoner och övrig information
För frågor vänligen kontakta avdelningschef, Sabina Wikgren Orstam 010-788 56 85 alternativt HR-specialist Caroline Frolin 010-788 58 26 som håller i denna rekrytering.

Fackliga kontaktpersoner är Annika Westerbom, SACO, 010-788 55 58, Birgitta Carlander, Vårdförbundet, 010-788 51 201 och Maria Knight, Fackförbundet ST, 010-788 54 63.

Liknande jobb

Liknande jobb