Specialistläkare till IVO avdelning öst i Stockholm

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 9 april 2017
Ref:
261–10265/2017
Kontakta
Lena Renman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Specialistläkare till IVO avdelning öst

Stockholm

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) söker till avdelning öst i Stockholm en specialistläkare inom kirurgi, internmedicin eller anestesi och intensivvård som ska medverka i tillsynen av hälso- och sjukvård.

IVO:s uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter. Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.

IVO har omkring 700 medarbetare och verksamheten bedrivs vid sex regionala avdelningskontor runt om i landet och tre myndighetsövergripande avdelningar i Stockholm. IVO bildades 2013 och lyder under Socialdepartementet.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är läkare och som är intresserad av att tillsammans med oss delta i utredning av hälso- och sjukvårdsärenden, medverka vid inspektioner i verksamheterna, och tillsammans med övriga medarbetare med olika kompetenser utveckla och förstärka patientsäkerheten i vården. Du kommer att ingå i ett nätverk för läkare inom myndigheten och delta i arbetsgrupper och projekt där din kompetens efterfrågas.

Kvalifikationer

  • specialistkompetens inom internmedicin, kirurgi eller anestesi och intensivvård.
  • flerårig aktuell erfarenhet av arbete inom relevant område
  • god kännedom om hälso- och sjukvårdens organisation
  • mycket bra på att kommunicera såväl muntligt som skriftligt samt god IT -vana

Du ska ha en god analytisk förmåga, vara noggrann och strukturerad och snabbt kunna sätta dig in komplexa frågeställningar. Du ska ha mycket god samarbetsförmåga, vara trygg i dina beslut och på ett konstruktivt sätt kunna omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv.  Du kommunicerar resultatet på ett tydligt och förtroendeingivande sätt, både muntligt och skriftligt.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av arbete inom något av dessa områden:

  • erfarenhet av patientsäkerhets- och utredningsarbete
  • erfarenhet av utvecklingsarbete 

Vad kan IVO erbjuda dig?
Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med dina kollegor bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige.  IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, -metoder och verktyg för att nå bästa resultat.

Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald. Vid en rekrytering kommer vi att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är tillsvidare på heltid eller sysselsättningsgrad utifrån önskemål, med placering i Stockholm. Din tjänstetitel blir inspektör och tillträde sker enligt överenskommelse.

Hur du ansöker
Märk din ansökan med dnr. 261–10265/2017. Sista ansökningsdag är den 9 april 2017.

Bifoga personligt brev och CV.

Betyg och eventuella handlingar tas med vid en eventuell intervju.

För frågor vänligen kontakta enhetschef Lena Renman 010-788 51  62. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Caroline Frolin, 010-788 58 26. Fackliga kontaktpersoner är Annika Westerbom, SACO, 010-788 55 58, Birgitta Carlander Vårdförbundet, 010-788 51 20 och Maria Knight, ST, 010-788 54 63.