Chefsproducent till Kungliga Operan i Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 31 mars 2017
Kontakta
Birgitta Svendén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

CHEFSPRODUCENT
Vi söker nu en ny Chefsproducent till Kungliga Operan. Chefsproducenten rapporterar direkt till VD och ingår i Kungliga Operans ledningsgrupp. Vi erbjuder dig ett arbete i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa opera- och balettproduktioner i världsklass!

ARBETSBESKRIVNING
Chefsproducenten är övergripande ansvarig för att driva produktionsprocessen ur ett ledningsperspektiv och att ha en helhetssyn för samtliga produktioner. Utöver detta samordnar Chefsproducenten producenter samt vidareutvecklar producentfunktionen.

Övriga ansvarsområden är att:

  • Tillse att samtliga planerade projekt/produktioner föregås av produktionsbeslut i enlighet med uppsatt process.
  • Fungera samordnande vid förhandlingar med team, artister samt i samband med samarbeten, turnéer, m.m. för att säkerställa enhetliga villkor.
  • Proaktivt arbeta för att identifiera och föreslå kostnadseffektiva lösningar.
  • Sakgranska produktionsavtal.
  • Projektleda vissa egna projekt, såväl övergripande som på någon av sektionerna.
  • Identifiera risker samt minimera dessa genom problemlösning.
  • Ansvara för samordning samt uppföljning av den totala produktionsbudgeten.
  • Säkerställa att utvärdering sker efter avslutad produktion.

KRAV- och KOMPETENSPROFIL
Vi söker dig som har lång erfarenhet av rollen som producent från en verksamhet lik Kungliga Operan. Du är driven, strukturerad, van vid att arbeta i en samordnande funktion och har ett pragmatiskt och lösningsorienterat arbetssätt. Vidare har du erfarenhet av att påverka andra genom ett tydligt ledarskap. Eftersom vi arbetar i en internationell miljö är det självklart att du behärskar både svenska och engelska obehindrat i så väl tal och skrift.

ANSTÄLLNINGEN
Befattningen är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Vid frågor, kontakta Birgitta Svendén, VD eller Marie Jönsson, HR-specialist.

Facklig representant är Patrik Andersson, Ledarna.

Vi tar endast emot din ansökan via länken nedan. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenheter samt ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av aktuell befattning.

Sista ansökningsdag är 2017-03-31.

Operan eftersträvar jämn könsfördelning och vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Konstnärlig kvalitet, Välkomnande, Oräddoch Tidlös. Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på ca 500 MKR.  Operans personal, konstnärlig, teknisk och administrativ utgör ca 540 anställda. Under ett spelår framförs över 200 moderna och klassiska balett- och operaföreställningar, riktade till både barn och vuxna. 

Liknande jobb

Liknande jobb