Forskare till Uppsala universitet - Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 26 april 2017
Ref:
UFV-PA 2017/838
Kontakta
Louise von Essen
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter, 7 000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.

Om projektet
U-CARE är ett tvärvetenskapligt forskningsprogram vid Uppsala universitet inom vilket bl.a. psykologer, läkare, sjuksköterskor, nationalekonomer och systemvetare samarbetar. Vi använder olika metoder och olika data bl.a. insamlade i kliniska studier och från register. Den övergripande målsättningen med verksamheten inom U-CARE är att studera psykologiska och ekonomiska konsekvenser av kroppslig sjukdom och förhindra och behandla emotionellt lidande hos patienter och närstående i samband med kroppslig sjukdom. Se www.u-care.uu.se för en presentation av U-CARE.

Arbetsuppgifter
Arbetet handlar om forskning om psykologiska konsekvenser av kroppslig sjukdom för patienter, närstående och anhörigvårdare med ett specifikt fokus på att utveckla, testa och utvärdera webbaserade psykologiska interventioner. I arbetsuppgifterna ingår även att söka forskningsfinansiering inom U-CAREs forskningsområde.

Kvalifikationskrav
Utbildning: Doktorsexamen i klinisk psykologi eller näraliggande ämne Erfarenhet och kunskap: Vi letar efter en person med: a) ett genuint intresse för interventionsforskning med inriktning mot människor som lever med långvariga hälsoproblem b) erfarenhet av att arbeta med webbaserade psykologiska behandlingar c) omfattande kunskap om vetenskaplig metodik, statistisk och kvalitativ dataanalys, d) excellent förmåga att uttrycka sig i skrift på engelska, e) erfarenhet av att genomföra kliniska studier, erhålla finansiering för forskning, och att som första författare driva publikationer framåt, och f) mycket god förmåga att samarbeta i team

Ansökan 
Ansökan ska innehålla: CV inklusive publikationslista, uppgifter om priser, kunskap om relevanta analysmetoder; brev av vilket huvudsakliga meriter, forskningsintresse, och motiv att söka anställningen framgår; kontaktuppgifter till två personer som kan kontaktas för referenser.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Enligt överenskommelse, eller så snart som möjligt

Anställningsform: Tolv månader med möjlighet till förlängning  

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av  
Louise von Essen, professor. Tel. +46 18 471 3484, e-mail: louise-von.essen@kbh.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 26 april 2017, UFV-PA 2017/838

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Placering: Uppsala universitet, institutionen för kvinnors och barns hälsa

Anställningsform: Heltid, Visstidsanställning längre än 6 månader

Lön: Fast Lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Uppsala

Län: Uppsala län

Land: Sverige

Facklig företrädare: Marie Ols, TCO/ST 018-471 2459 
Per Sundman, Saco-rådet 018-471 1485 
Stefan Djurström, Seko 018-471 3315 

Referensnummer: UFV-PA 2017/838

Sista dag för ansökan: 2017-04-26

Liknande jobb

Liknande jobb