Projektchef till Vakin – avdelning Vatten & Avlopp

Plats
Umeå (Kommun), Västerbotten
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 16 april 2017
Kontakta
Tomas Blomqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Projektchef till Vakin – avdelning Vatten & Avlopp

Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå och Vindelns kommuner. Vi är omkring 130 medarbetare och bolaget omsätter drygt 300 miljoner kr/år. Verksamheten, som är taxefinansierad, bedrivs inom två avdelningar: Vatten & Avlopp samt Avfall & Återvinning. Vakin såg dagens ljus den första januari 2016. Bolaget bemannas av tidigare personal från UMEVA samt Vindelns kommun. Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 125 000 personer. Besök gärna www.vakin.se.

Vakin söker nu till VA-avdelningen en projektchef som har förmågan och även viljan att vara med och utveckla vår organisation, verksam i en region med betydande efterfrågan av VA-infrastruktur.

Ditt nya arbete
Som projektchef blir du chef för en ny sektion med ansvar för större projekt inom kommunala VA-anläggningar. Ditt uppdrag är att utveckla sektionen i att driva och leda projekt framåt i nära samarbete med kollegor, leverantörer och kommuner. Vakin har flera intressanta projekt på gång inom bl.a. omvandlingsområden, reservvattenförsörjning, om- och tillbyggnader av befintlig VA-infrastruktur.

I din roll som projektchef rapporterar du till VA-chef. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Umeå med tjänstgöring inom hela Vakins verksamhetsområde. Tillträde är beräknat till den 1 augusti 2017.

Vi kan erbjuda dig en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att tillsammans skapa en god livsmiljö. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vakin är kvalitets-, miljö-, arbetsmiljöcertifierad samt även ansluten till ISO 26 000 ”Socialt ansvarstagande”.

Dina kvalifikationer
Du har flerårig erfarenhet av att projektleda komplexa anläggnings- och infrastrukturprojekt samt god kunskap inom ekonomi, planering och produktion. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förhandling och entreprenadjuridik. Du har civilingenjörsexamen inom väg & vatten eller annan likvärdig teknisk/naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå. Har du dessutom erfarenhet av VA-projektering och/eller utredningsarbete inom vatten- och avloppsektorn är det starkt meriterande. Du har B-körkort och uttrycker dig flytande på svenska i både tal och skrift.

Du är
För att skapa en effektiv projektorganisation behöver vi en resultatinriktad och strukturerad person med god förmåga att leda, fördela och dokumentera. Du bör även vara kund- och miljöfokuserad samt ha modet att ifrågasätta arbetssätt som inte fungerar. Du har förmågan att driva arbetet framåt med stort engagemang och ägandeskap.

Din ansökan
Vakin samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Gällande tjänsten går det bra att kontakta vd Tomas Blomqvist, 070-518 27 47. Välkommen med din intresseanmälan märkt Projektchef VA senast 16 april 2017 via "Ansök-knappen".

Facklig företrädare
Conny Persson, SACO, 070-517 13 99
Linda Liljeblad, Vision, 073-064 90 90

Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av jämställdhet sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår jämställdhet och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.