Chef sökes till Individ och familjeomsorgen (IFO), Upplands Väsby

Plats
Upplands Väsby (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Kontakta
Barbro Johansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

chef_individ-och familjeomsorgen_väsby

CHEF FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN

Individ och familjeomsorgen
Individ och familjeomsorgen (IFO) har ca 130 medarbetare och en budgetomslutning på ca 400 mkr. Som chef för Individ-och familjeomsorgen är du direkt underställd socialchefen och ingår i social- och omsorgskontorets ledningsgrupp.

Individ och familjeomsorgen är uppdelad i följande sex enheter som leds av varsin enhetschef; Beroendeenheten, Enheten för ekonomiskt bistånd, Vägval Vuxen, Placeringsenheten barn och ungdom, Utredningsenheten barn och ungdom samt Enheten för förebyggande och behandling. Dessutom finns en kvalitetsenhet med olika experter som har övergripande uppdrag för verksamheten.

Uppdraget
Ditt uppdrag är att samordna det sociala arbetet på ett effektivt sätt till nytta för Väsbyborna. Det systematiska kvalitetsarbetet och olika utvecklingsfrågor står högt på agendan. Du ska leda, planera, utveckla och utvärdera verksamheten mot uppsatta mål och vara aktiv i vårt strategiarbete - Attraktiv arbetsgivare. Vidare ansvarar du för arbetsmiljöfrågor och facklig samverkan. Du driver frågor och deltar i olika nätverk både internt och externt. I uppdraget ingår även att bereda och föredra ärenden i Social- och äldrenämnden.

Vi erbjuder dig; 
En expansiv kommun med stora möjligheter till utveckling. Vill du bidra till att vi blir Sveriges kvalitetskommun och arbeta i ett klimat där det är en självklarhet att våga testa nya grepp, då har du kommit rätt. Du ingår i social- och omsorgskontoret ledningsgrupp med erfarna och trygga deltagare och leder kreativa chefer och experter som är vana vid att ta initiativ och bidra till utveckling.

Formella kunskaper och kompetenser

  • Högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området, gärna socionom.
  • Erfarenhet från en politiskt styrd organisation
  • Goda vitsord som ledare  
  • Erfarenhet av att leda andra chefer 
  • Bred kunskap och erfarenhet av socialt arbete 
  • Dokumenterat goda resultat av utvecklingsarbete 

Personliga kompetenser 
Du är tydlig och har lätt för att kommunicera i tal och skrift. I din chefsroll är du lyhörd samtidigt som du har mod att fatta beslut.

Du har god analytisk förmåga, kan hantera komplexa situationer och göra avvägda prioriteringar.  Vi vill också att du i rollen som ledare uppmuntrar och stödjer idéer som leder till utveckling.

Vi ser fram emot din ansökan!
Sista ansökningsdag söndag 2 april

Mångfald 
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. 
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl. 
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb