Rymdstyrelsen söker handläggare inom innovation och samhällsnytta av rymdteknik

Rekryterare
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 5 april 2017
Stängs
den 24 april 2017
Ref:
78/17
Kontakta
Olle Norberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor


Rymdstyrelsen söker handläggare inom innovation och samhällsnytta av rymdteknik

Tillämpningar av rymdteknik inom navigering, jordobservation och telekommunikation får allt större betydelse och berör fler och fler sektorer i samhället både nationellt och globalt. I takt med kraftigt växande mängd data blir det allt viktigare att samhället kan dra full nytta av dem. Data och tjänster från rymdsystem i allmänhet och i synnerhet från de europeiska rymdsystemen Galileo (navigering) och Copernicus (jordobservation för t.ex. miljö, klimat och säkerhet) ska resultera i ökad användning och kostnadseffektivitet i såväl privata som offentliga verksamheter samt leda till fler tillämpningar och innovationer som leder till ökad tillväxt.

Du kommer att arbeta med att stimulera teknik- och tjänsteutveckling baserad på infrastruktur i rymden, i samverkan med övriga handläggare på Rymdstyrelsen samt andra myndigheter och aktörer. Som en del i detta ansvarar du för utlysning, uppföljning och utvärdering av Rymdstyrelsens program för teknik- och tjänsteutveckling. Du kommer att vara backup och bollplank till svenska delegater i Esa och EU och även samverka med andra forskningsfinansiärer.

Du ansvarar för det svenska satellitdataverktyget Swea med öppen jordobservationsdata och dess fortsatta utveckling och användning, detta görs i samverkan med Rymdstyrelsens leverantör av tjänsten och utifrån återkoppling från användare och intressenter. Du har löpande kontakter och möten med Esa och EU vad gäller utveckling och användning av dataportaler för jordobservationsdata i Europa.

Vi vill att du har en akademisk examen samt att du behärskar mycket god svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från entreprenörskap, start av företag, finansiering, riskkapital och projektledning är meriterande, det är även förståelse för hantering av databaser, molntjänster och webbgränssnitt.

Vi sätter stort värde vid de personliga egenskaperna. Du ska snabbt kunna skapa dig en förståelse för processer och förstå din roll i ett större sammanhang. Du får saker gjorda, tar egna initiativ, kan prioritera och arbetar kvalitetsmedvetet och strukturerat. Vidare har du god social förmåga och är även beredd att ställa krav på externa parter.

Klicka på "Ansök-knappen" och skicka ditt personliga brev och CV samt beskriv varför just du är rätt person för detta jobb. Märk med diarienummer 78/17. Ansök senast 2017-04-24.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Provanställning kommer att tillämpas.

Kontaktpersoner:
Olle Norberg, generaldirektör, 08-40 90 77 86
Karin Holmquist, nuvarande innehavare av denna tjänst, 08-40 90 77 95
Fackliga företrädare (SACO): Göran Boberg 08-40 90 77 83, Johan Köhler 08-40 90 77 93

Rymdstyrelsen är ansvarig myndighet för frågor som gäller den svenska rymdverksamheten, särskilt forskning och teknisk utveckling, och fungerar som kontaktorgan för det internationella rymdsamarbetet inom dessa områden. Rymdstyrelsen säkerställer tillgången till samhällsviktig rymdinfrastruktur och efterfrågade satellitdata samt bidrar till att utveckla konkurrenskraftiga företag och högkvalitativ forskning i Sverige. Vi sprider kunskap om den svenska och europeiska rymdverksamheten.

Liknande jobb

Liknande jobb