Avdelningschef sökes till ESV - Analys och prognoser

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 5 april 2017
Stängs
den 30 april 2017
Ref:
2.3.1-341/2017
Kontakta
Claes Olsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

ESV söker avdelningschef till Analys och prognoser

Ref: 2.3.1-341/2017

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 165 anställda.

Avdelningen Analys och prognoser består av knappt 20 medarbetare, flertalet med inriktning nationalekonomi.

Avdelningens huvuduppgift är att förse regering och riksdag med analyser och prognoser för den offentliga sektorns finanser, med fördjupning på statens budget. ESV följer också löpande upp de budgetpolitiska målen: Överskottsmålet för den offentliga sektorn, utgiftstaket för de takbegränsade utgifterna och balanskravet för kommunsektorn. Vidare stödjer avdelningen regeringen och myndigheter i lokalförsörjningsfrågor.

Dina arbetsuppgifter
Avdelningschefen ansvarar för att:

  • planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten i samverkan med medarbetarna och i enlighet med ESV:s uppdrag, vision och mål
  • vara en god ledare och arbetsgivarföreträdare
  • avdelningen utvecklar och förvaltar prognosmetoder och modeller samt fördjupar bevakning och analys av viktiga områden
  • leda arbete med fristående analyser, till exempel på uppdrag av regeringen
  • företräda myndigheten externt, inklusive ha löpande kontakter med Finansdepartementet

Du rapporterar direkt till generaldirektören och ingår i verkets ledningsgrupp.

Vem är du?
För att kunna axla rollen krävs att du har relevant akademisk examen företrädesvis med inriktning mot nationalekonomi. Forskarutbildning är meriterande. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för samhällsekonomiska frågor, offentliga sektorns ekonomi och statens budget. Det krävs god kunskap inom avdelningens verksamhetsområde för att kunna utveckla och kvalitetssäkra arbetet och företräda myndigheten externt. Du har även erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Du har erfarenhet av att arbeta som chef, meriterande om du har erfarenhet från ledningsgruppsarbete på högsta nivå. Du har god samarbetsförmåga och ett intresse för att utveckla och leda kvalificerade och självgående medarbetare. Tillsammans med medarbetarna kan du formulera strategierna för verksamheten.

Som person har du lätt för att fatta beslut, är resultatinriktad och bra på att arbeta under tidspress.

Mer information om tjänsten
Välkommen med din ansökan, du ansöker genom att klicka på "Ansök-knappen" och registrera dig i vårt rekryteringsverktyg via www.esv.se/jobb senast den 30 april 2017.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start omgående eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

För mer information om tjänsten, kontakta Claes Olsson, generaldirektör på tfn 08-690 43 00. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Helena Wingemo, HR-chef på tfn 08- 690 43 43.

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln tfn 08-690 43 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi har redan gjort vårt medieval och undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Vi erbjuder dig

En stimulerande arbetsplats
Ekonomistyrningsverket är en stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Vi arbetar för att vara en modern myndighet med tekniska lösningar som underlättar det dagliga arbetet. Vi sitter i trevliga lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm. Ekonomistyrningsverket är en kunskapsorganisation. För oss är det självklart att du på olika sätt ges möjlighet till utveckling.

Friskvård
Trivsel och god hälsa är en viktig förutsättning för att kunna göra ett bra jobb. Som anställd på Ekonomistyrningsverket har du tillgång till en friskvårdstimme i veckan. Vidare erbjuds du ett friskvårdsbidrag om en årlig summa per kalenderår. Vi har också avtal med olika friskvårdsanläggningar som ger rabatt på träningskort. ESV subventionerar även kostnader för läkarvård, sjukgymnastik, sjukhusvård och receptbelagda läkemedel i enlighet med gällande statliga avtal.

Mångfald
Vi ser olikheter som en framgångsfaktor för verksamheten och drar nytta av de olika perspektiv och angreppssätt som mångfalden genererar. ESV har ett tillåtande och inkluderande arbetsklimat som kännetecknas av respekt, delaktighet, kreativitet och att det är högt i tak. På ESV är det en självklarhet att alla anställda har likvärdiga möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Liknande jobb

Liknande jobb