Skansen söker VD assistent

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 5 april 2017
Stängs
den 25 april 2017
Kontakta
Sara Bourelius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Skansen är Sveriges äldsta friluftsmuseum och Stockholms främsta besöksmål med nästan 1,4 miljoner gäster varje år. Omkring 200 kulturhistoriska byggnader från hela Sverige har flyttats hit med en vision att sprida kunskap om Sveriges historia. Djurparken med 70 nordiska djurarter har som syfte att lära ut samspelet mellan djur och natur. Genom den arbetar vi också med bevarandeprojekt. Varje år har vi utöver detta fler än 2000 programpunkter. På Skansen finns något för alla generationer och tillfällen. Vi är ett levande museum, mitt i Stockholm. 
Allt som pågår hos oss innebär att vi har en hel del olika yrken. Här arbetar bland annat djurvårdare, museipedagoger, elektriker, trädgårdsarbetare, butiksförsäljare, programvärdar, målare, snickare, lokalvårdare och många fler. Totalt är vi under högsäsongen från maj till september cirka 600 anställda varav cirka 200 är tillsvidareanställda.

Skansen söker VD-assistent

Som medarbetare på Skansen har du en viktig roll för att skapa unika upplevelser för våra ca 1,4 miljoner gäster. Skansen är en av Sveriges mest kända turistattraktioner och tillika ett friluftsmuseum med hus och gårdar från hela landet, tama och vilda nordiska djur, trädgårdar och en stor park. Skansen har öppet alla årets dagar.

Vi söker en nyckelperson för Skansenchefen! Som VD-assistent arbetar du med allt från planering, research administration, avtalshantering, rapportering och protokollskrivning till research, omvärldsbevakning, avtalshantering interninformation, textredigering och koordinering av olika övergripande processer. Tjänsten har även ansvar för att ta fram underlag samt formulera rapporter till regeringen och andra intressenter.

Du förväntas agera som samordnare med helhetsblick för uppdrag av mycket olika karaktär och svårighetsgrad. Som VD-assistent blir du delaktig, följer och medverkar till implementering i flertalet centrala strategiska utvecklingsprocesser. I rollen finns möjlighet för utvecklat ansvar beroende på din självständighet, förmåga och drivkraft. Du hanterar självständigt ärenden som är övergripande för hela Skansen, med allt vad det innebär av interna och externa kontakter.

Du ansvarar för administrationen kring stiftelsen Skansens styrelse och ledningsgrupp samt innehar rollen som styrelsens sekreterare. Det innebär att föra protokoll vid styrelsens sammanträden, upprätta och distribuera kallelser och styrelsehandlingar.

Som världens första friluftsmuseum, det främsta besöksmålet i Stockholm och Sveriges mest välbesökta museum är Skansen ständigt i fokus för gäster från hela världen. Som VD-assistent planerar och genomför du såväl besök från kollegor som representationstillfällen i samråd med berörda medarbetare.

Kvalifikationer

  • Du ska ha högskoleutbildning eller annan lämplig utbildning med administrativ karaktär.

  • Du har flera års erfarenhet som exekutiv assistent eller en liknande tjänst från större organisation.

  • Projektledningserfarenhet är en förutsättning.

  • Du har erfarenhet av att samordna och driva större strategiska projekt.

  • Att skriva texter av olika slag och för olika målgrupper känns självklart.

  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska och behärskar med fördel ytterligare språk.

Egenskaper
Hög integritet och professionell inställning är en förutsättning för uppdraget.

Du har en god förmåga att snabbt sammanfatta komplexa informationsmängder i tal och skrift. Du är en god kommunikatör och ser vikten av tydlighet.

Du har god förmåga att samarbeta och kommunicera såväl med medarbetare på olika positioner som med externa parter.

Då tjänsten innebär mycket självständigt arbete måste du på egen hand kunna identifiera och planera vilka aktiviteter som behöver genomföras. Du är strukturerad, prioriterar snabbt och arbetar proaktivt. Du har inga problem med deadlines. Du är orädd och har lätt för att fatta egna beslut.

Du förväntas leverera service i hög klass och bygga upp en struktur genom administration, koordinering och god ordning. Du uppskattar ett högt arbetstempo med varierat arbetsinnehåll.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Skansens HR-chef Sara Bourelius, sara.bourelius@skansen.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast 25 april 2017

Ansökan sker endast via Skansens digitala rekryteringssystem genom att klicka på knappen "ansök" längre ned på sidan.

Skansen värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kultur och livserfarenhet till tjänsten.

Fackliga representanter:
Saco-S: Boel Recén, boel.recen@skansen.se, ST: Yvonne Ekholm, yvonne.ekholm@skansen.se, Seko: Mikko Svensson, mikko.svensson@skansen.se

Liknande jobb

Liknande jobb