Ekonomichef/CFO till Sollentuna kommun

Plats
Sollentuna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 12 april 2017
Stängs
den 27 april 2017
Kontakta
Tomas Ehrngren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Ekonomichef till Sollentuna kommun

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 70 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter utvecklas. Välkommen till oss!

Sollentuna kommun rekryterar Ekonomichef till vård- och omsorgskontoret

Vill du leda arbetet med att utveckla ekonomistyrningen på vård- och omsorgskontoret? Vi söker en ekonomichef till en ny tjänst direkt underställd förvaltningschefen.

Som ekonomichef på vård- och omsorgskontoret kommer du tillsammans med chefer och medarbetare inom ekonomiområdet samt andra nyckelpersoner att fortsätta utveckla vårt arbetssätt för att på ett ännu bättre sätt styra och följa upp nämndens budget på drygt 900 miljoner kronor per år.

Vård- och omsorgskontoret är en beställarorganisation, och vård och omsorg utförs av ett stort antal privata företag samt ett kommunalt vårdbolag. På kontoret arbetar ett 60-tal personer fördelade på fyra avdelningar. Ekonomichefen rapporterar till förvaltningschefen och ingår i vård- och omsorgskontorets ledningsgrupp. Till din hjälp finns två controllers och en ekonomiassistent.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som ekonomichef har du verksamhets-, budget- och personalansvar för tre medarbetare. Du kommer att leda och fördela arbetet inom ekonomiområdet. Du kommer också att praktiskt delta i allt förekommande arbete inom ekonomi.

I uppdraget ingår att tillsammans med medarbetarna på kontoret och ekonomifunktioner på andra kontor i kommunen utveckla arbetssätt och rutiner. Budgetarbete, ekonomiuppföljning, statistik och prognosunderlag, fakturahantering samt beräkningar av avtal är några av de arbetsområden som ekonomigruppen arbetar med.

Du kommer att ansvara för planering och sammanställning av beslutsunderlag och andra sammanställningar i både ekonomiprocessen och i nämndprocessen.

Tjänsten innebär många olika kontakter såväl inom kontoret som externt, och du kommer att arbeta nära förvaltningschef, avdelningschefer och flera andra specialistfunktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Naturligtvis trivs du i rollen som chef.

Du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete, arbetar modernt och har en god pedagogisk förmåga. Det faller sig naturligt för dig att använda bilder och diagram för att förklara komplexa sammanhang och du är en duktig skribent.

Det är nödvändigt med goda IT-kunskaper och förståelse för olika system, samt mycket goda kunskaper i Excel. 

Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt och kan hantera såväl övergripande planering som praktiska utmaningar som behöver lösas. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Sollentuna kommun erbjuder

Vi erbjuder ett roligt och stimulerande arbete på ett kontor med engagerade och kompetenta medarbetare. Vi sitter i ljusa lokaler med vidsträckt utsikt i nära anslutning till Sollentuna centrum. Kommunikationerna till och från Sollentuna är utmärkta med närhet till såväl buss- som pendeltågsstation. Läs mer om våra förmåner här. 

Anställning

I den här rekryteringen samarbetar Sollentuna kommun med Experis. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Kari Karvonen på telefon 070-377 69 61 alt rekryteringskonsult Tomas Ehrngren på telefon 072-723 01 42. Sista ansökningsdag är 27 april. Urval görs löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb

Liknande jobb