Enhetschef Nationella prov till Skolverket i Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 13 april 2017
Stängs
den 23 april 2017
Ref:
2.5.1-2017:508
Kontakta
Anna Westerholm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Enhetschef Nationella prov

Stockholm

Ref: 2.5.1-2017:508

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt alla skol- och verksamhetsformer inom skolväsendet i att lyckas med detta uppdrag. Skolverket erbjuder meningsfulla och stimulerande arbetsuppgifter samt ett omväxlande arbete med breda kontaktytor.

Avdelningen för läroplaner ansvarar för att utforma och systematiskt utveckla styrdokument för skolan, såsom kursplaner, ämnesplaner och allmänna råd. Avdelningens experter på innehållet i respektive skolform medverkar i andra avdelningars arbete med analys-, kommunikations- och skolutvecklingsfrågor. Vidare ansvarar avdelningen för nationella prov och kunskapsbedömning.

Enheten för nationella prov har expertiskunskap inom kunskapsmätningar och bedömningsfrågor. Enheten ansvarar för att beställa, kvalitetssäkra, distribuera och digitalisera nationella prov och bedömningsstöd för samtliga skolformer. Utvecklingen av de nationella proven görs av lärosäten på uppdrag av och i nära samarbete med Skolverket.

Skolverket söker nu en enhetschef till enheten för Nationella prov. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i Skolverkets lokaler på Kungsholmen.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef är du ansvarig för personal, verksamhet, budget och resultat. Du formulerar strategier och mål för verksamheten och leder och organiserar verksamheten på din enhet på ett sätt som skapar engagemang och utveckling. Du har ansvar för enhetens kompetensförsörjning på kort och lång sikt. I avdelningens ledningsgrupp bidrar du till att myndigheten når sina mål. Tillsammans med dina medarbetare formulerar du mål för resultat och medarbetarskap samt följer upp dessa regelbundet. Din roll som bärare av Skolverkets kultur och värderingar är mycket viktig. Du stödjer dina medarbetare vid planering, genomförande och förvaltning av provupp­draget. Utifrån nya regeringsuppdrag initierar och leder du organisering och utveckling av provuppdraget.

I din roll ingår att vara Skolverkets ansikte utåt när det gäller prov- och bedömningsfrågor, både inom och utanför myndigheten. Enhetens arbete är av stort allmänintresse och du kommer frekvent att framträda i nationell och lokal media. Du ansvarar också för att bevaka vilka konsekvenser olika beslut inom och utanför Skolverket får för de nationella proven. Du stödjer dina medarbetare i att följa upp att dessa samarbeten fungerar på ett effektivt och konstruktivt sätt.

Skolverket har påbörjat ett arbete som kommer att resultera i digitala nationella prov. Arbetet kommer att bedrivas i projektform och delvis bemannas av enhetens medarbetare. Du kommer att arbeta nära projektet.

Kvalifikationer

Du har:

  • Akademisk examen med relevant inriktning.
  • God kunskap om och erfarenhet av statlig styrning eller annan politiskt styrd organisation
  • Flerårig chefserfarenhet med goda resultat
  • Erfarenhet av att leda förändringsarbete
  • Erfarenhet av arbete med skolfrågor på övergripande nivå.
  • Kunskap inom ekonomisk styrning och planering, budget och uppföljning
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Du är trygg i ditt ledarskap och van att hantera komplexa situationer och deadlines. Ditt ledarskap är tydligt och resultatinriktat och präglas av tillit till dina medarbetares kompetens och förmåga. Du har en god analytisk förmåga, är drivande och strukturerad. Du arbetar strategiskt och har ett brett perspektiv på verksamheten. Du har förmåga att skapa relationer, du bidrar till ett gott samarbetsklimat på alla nivåer och du trivs med att utveckla gruppens arbetssätt och samarbete. Du representerar Skolverket externt i olika sammanhang och har därför god förmåga att kommunicera med olika målgrupper inklusive media.

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du har en forskarexamen inom relevant områdeKunskap och erfarenhet av arbete med bedömningsfrågor och provkonstruktion likaså. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av processinriktat arbetssätt och att arbeta med digitalisering. Även erfarenhet av att framträda i media är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan senaste 23 april 2017. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. Arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Maj Götefelt (OFR/LF) tel. 08-527 334 28.

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Kontaktpersoner
Anna Westerholm
Avdelningschef
08-5273 37 04
anna.westerholm@skolverket.se

Liknande jobb

Liknande jobb