Veterinär till Läkemedelsverket

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 18 april 2017
Stängs
den 12 maj 2017
Ref:
2.4.1-2017-026772
Kontakta
Henrik Holst
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Veterinär till Enheten för effekt och säkerhet

Uppsala

Ref: 2.4.1-2017-026772

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vår organisation präglas av öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Beskrivning av enhet/verksamhet 
Läkemedelsverket har fyra enheter för effekt och säkerhet som ansvarar för kliniska och prekliniska utredningar av läkemedel inom sina respektive terapiområden. Det innebär att vi värderar dokumentation kring klinisk effekt, säkerhet och farmakokinetik samt farmakologiska och toxikologiska studier för läkemedelsansökningar. Vi arbetar även med kontinuerlig uppföljning av produkterna vid användning och deltar i granskningen av kliniska prövningar. I enheternas arbete ingår också vetenskaplig rådgivning, riktlinjearbete, utbildning samt deltagande i europeiska arbetsgrupper avseende läkemedels effekt och säkerhet. Enheten för effekt och säkerhet 2 ansvarar för terapiområdena oftalmologi, infektion, vacciner, och veterinärmedicin.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att arbeta med bedömning av nya veterinärläkemedel, även vacciner, och vara med och påverka vilka krav på säkerhet och effekt som ska ställas. Arbetet har både nationell och internationell prägel och är mångfacetterat. Vi kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till kompetensutveckling i en stimulerande och kunskapsintensiv verksamhet. Din huvuduppgift är att bedöma kliniska studier som avser att stödja veterinära läkemedels säkerhet och effekt inför godkännande. Du kan också komma att bedöma licensansökningar, kliniska prövningar, läkemedelsbiverkningar, ta fram läkemedelsinformation samt delta i kvalitetssäkring av bedömning av både veterinär och humanläkemedel. Arbetet är självständigt, ansvarsfullt, och ofta utmanande. Vi är förhållandevis få veterinärer varför arbetet är mycket omväxlande.

Utbildning och erfarenhet 
Vi söker dig som är veterinär, helst med erfarenhet av både klinisk verksamhet och forskning. Erfarenhet från läkemedelsutveckling är meriterande.

Personliga egenskaper 
Det är avgörande att du har god förmåga att överblicka och bryta ned stora informationsmängder, se samband och dra logiska slutsatser utifrån vetenskapliga grundprinciper. Du har god förmåga att självständigt initiera, genomföra och avsluta dina åtaganden på ett förtroendeingivande och ansvarsfullt sätt. Verksamheten och gruppens storlek ställer höga krav på lyhördhet, flexibilitet, samarbete och dialog. Du har god social förmåga, vill utveckla och utvecklas. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2017-05-12
Anställningsform: Tillsvidare 
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Enhet: Effekt och säkerhet 2 
Diarienummer: 2.4.1-2017-026772

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta gruppchef Henrik Holst eller enhetschef Ingrid Landberg. Du kan även kontakta den fackliga företrädaren Maria Luttgen, SACO eller Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se 

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.