Forskare och Forskningsingenjörer inom Autonoma System

Rekryterare
Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 18 april 2017
Stängs
den 16 maj 2017
Kontakta
Peter Undén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Forskare och Forskningsingenjörer inom Autonoma System

Arbetsgivare: SICS East Swedish ICT AB
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Data/IT/ Telekom
Ort: Linköping
Platser: 2
Sista ansökningsdag: 2017-05-16

Företagspresentation
SICS East är ett växande industriforskningsinstitut med uppgift att bidra till svensk industris innovationskraft och tillväxt baserad på forskning inom avancerad informations- och kommunikationsteknik. Finansiering för vår forskning kommer både från kunder och från offentliga finansiärer. Det är därför viktigt att du kan kommunicera nyttan med vår forskning, både internt och externt.

Inom SICS East jobbar vi med tillämpad forskning inom en mängd olika branscher och du ingår i en koncern med Sveriges vassaste kollegor. Vi satsar mycket på kompetensutveckling för att du ständigt skall stärka din kompetens och lära dig mer inom nya områden. Vi söker dig som brinner för att omsätta forskningsresultat i tillämpningar som förenklar och bidrar till en bättre och roligare värld.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker forskare och forskningsingenjörer med akademisk och industriell erfarenhet för att utveckla, demonstrera och värdera metoder, teknik och tillämpningar för autonoma system. Vårt arbetssätt är integrerad innovation där vi hjälper kunder att skapa nya eller bättre produkter och tjänster baserat på den forskning och kunskap som våra experter besitter.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av forskning, utveckling och implementering inom autonomt beteende. Det kan inkludera; upptäckt, lokalisering och följning av människor, fordon och andra objekt samt styrning av sensorer och autonoma plattformar. Arbetet omfattar också modellering av system av system samt samverkan mellan autonoma system. Som en del av arbetet kommer du även att planera och genomföra försök och annan experimentell verksamhet.

Vi vill att du:

  • är disputerad inom autonomi, signalbehandling, datorteknik, reglerteknik, eller angränsade områden alternativt är civilingenjör med gedigen erfarenhet inom relevanta områden, så som; autonoma fordon (UAV, UGV, USV), robotik, sensor- och datafusion, datorseende, maskininlärning eller artificiell intelligens
  • har erfarenhet av prototyping, systemutveckling och modern programvaruutveckling
  • har en passion för teknik och ett ständigt lärande samt ser det som en ynnest att få kombinera arbete hos industriledande kunder med fördjupning inom ditt valda forskningsområde

SICS East är en snabbfotad organisation med ca 30 medarbetare där vi strävar efter samarbete i en öppen och starkt resultatinriktad kultur. För att trivas hos oss tror vi att du tycker om att arbeta under eget ansvar och med stor frihet. Det är naturligt för dig att ställa upp när det behövs och att alltid hålla vad du lovat. Du har en positiv och ödmjuk attityd men vet samtidigt vad du vill och kan. Eftersom vi jobbar på en global marknad är det nödvändigt att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Ansök redan idag!

Ansöka
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar och intervjuer hanteras löpande. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst.

Vi tar emot din ansökan via databasen, men du är självklart välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Peter Undén (nås lättast via peter.unden@unikresurs.se).

RISE SICS East ingår i SICS Swedish ICT och RISE, Research Institutes of Sweden. Mer information på www.sics.se och www.ri.se.

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!