Infrastruktur- och trafikstrateg till Borås Stad

Rekryterare
Plats
Borås (Stad), Västra Götaland (SE)
Annonserat
den 21 april 2017
Stängs
den 15 maj 2017
Ref:
031:2017:11
Kontakta
Bengt Himmelmann
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Infrastruktur- och trafikstrateg

till Stadsledningskansliet. Sista ansökningsdag: 2017-05-15.
(Ref nr 031:2017:11)

I ett växande Borås är trafiken en av många utmaningar. Vill du vara med och forma framtidens stad? Vi söker nu en infrastuktur- och trafikstrateg till vår avdelning för strategisk samhällsplanering inom Stadsledningskansliet.

Borås växer

Med drygt 110 000 invånare är Borås stort nog för ett brett utbud av nöjen, kultur och service. Samtidigt finns allt inom bekvämt avstånd. Staden är attraktiv för såväl boende som näringsliv, studier och besök. Vi erbjuder en attraktiv bostads- och arbetsmarknad, högskola i city och restid till Göteborg under timmen. Textilstaden Borås avspeglas i modern utbildning, världsledande forskning, unik design och e-handel med internationell spännvidd.

Nya utmaningar
Mycket positivt händer i Borås, ett ständigt ökat bostadsbyggande och nya verksamhetsområden planeras och bebyggs. Staden ska förtätas med 12 500 bostäder inom 20 år. En ny översiktsplan är på samråd och tillsammans med Trafikverket planerar vi för en station på den nya höghastighetsjärnvägen Götalandsbanan. En attraktiv och livskraftig stadsutveckling kräver strategisk planering där infrastruktur och trafik, bebyggelse och stadsliv utvecklas tillsammans. 

I detta arbete behöver avdelningen förstärkas. Vi söker därför en infrastruktur- och trafikstrateg som tar ansvaret för de översiktliga trafikfrågorna.

Arbetsplats: Stadsledningskansliet, avdelningen för Strategisk samhällsplanering

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter: Du blir kommunens och vår specialist i strategiska och övergripande trafikfrågor. Du projektleder och driver det dagliga arbetet från tidiga visioner till beslut. Du leder arbetet med att ta fram trafikstrategi, trafikplan och andra styrdokument. I ditt arbete har du nära samarbete med andra förvaltningar och myndigheter, näringsliv och boråsare. 

Vi är en arbetsgrupp på 8 personer som jobbar nära våra politiker. Vi finns på Stadsledningskansliet direkt under Kommunstyrelsen. Det är roligt, prestigelöst och händelserikt. Arbetsplatsen är centralt belägen i fin stadsmiljö med god service och kollektivtrafik.

Kvalifikationer: Du har akademisk examen med inriktning mot trafik- och samhällsplanering eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Vi vill att du har erfarenhet från kommunal eller regional samhällsplanering, alternativt från konsult- eller utredningsarbete. Du har bred kompetens för olika typer av strategiska utredningar, ensam och i team, och är väl insatt i etablerade begrepp och modeller. Dina specialistkunskaper förenar du med helhetssyn och förståelse för övergripande och långsiktiga planeringsfrågor. Vi värdesätter kreativitet, nytänkande och god samarbetsförmåga. Du kommunicerar väl i tal och skrift och kompletterar vårt härliga gäng med ny kunskap, energi och personlighet. Vi ser fram emot att träffa dig!

Upplysningar lämnas av Bengt Himmelmann, Chef för Strategisk samhällsplanering, 0704-55 84 91. Fackliga företrädare nås via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00. Läs mer om Borås Stad på boras.se

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-15.