Ekonomicontrollers sökes till Universitets- och högskolerådet

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 28 april 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Kontakta
Daniel Bäckman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomicontrollers sökes till Universitets- och högskolerådet

Universitets- och högskolerådet (UHR) är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vi ger stöd och information till alla som vill läsa vidare på högskolan och samordnar antagningen till universitet och högskolor. Vi ansvarar även för högskoleprovet, erbjuder möjligheter till internationellt utbyte och bedömer utländska utbildningar. UHR har ca 290 anställda i Stockholm och Visby. Vi söker dig som, tillsammans med våra kunniga medarbetare, vill vara med och utveckla vår myndighet och bidra till vår vision Utbildning, utbyten, utveckling – för alla som vill vidare. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av mångfald och respekt för allas lika värde. 

Vad innebär arbetet?
Vi söker nu två ekonomicontrollers för att förstärka controllerfunktionen på myndigheten. Anställningarna är placerade på administrativa avdelningen, ekonomienheten. Enheten består i nuläget av tre medarbetare och en ekonomichef. Vi har en hög tillgänglighet och flexibilitet och utgör ett team med både egna ansvarsområden och gemensamma uppdrag där vi samarbetar inom avdelningen och med övriga avdelningar på myndigheten. Vi arbetar med myndighetens ekonomistyrning och vi ansvarar för intern och extern redovisning.

Båda rollerna som ekonomicontrollers är snarlika men skiljer sig åt där den ena anställningen kommer vara inriktad mot avgiftsfinansierad verksamhet medan den andra inriktar sig mer mot bidragsfinansierad verksamhet.

Vilka kommer arbetsuppgifterna att vara?
I rollen som ekonomicontroller kommer du att arbeta tillsammans med enhetens andra ekonomicontroller och utveckla budget- och uppföljningsprocessen inom myndigheten. Du kommer att arbeta med beslutsstödsystemet Hypergene som används för budget, ekonomisk uppföljning och prognos. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för att stödja några av myndighetens avdelningar med planering och uppföljning av deras ekonomi. Det i sin tur kräver ett nära samarbete med olika avdelningsrepresentanter, såväl som med övriga personer på ekonomienheten.

I rollen ingår bland annat arbetsuppgifter som:

 • förvaltning och utveckling av beslutsstödsystemet Hypergene
 • budget, prognos, uppföljning, analys och övriga frågor inom ekonomistyrningsområdet
 • utredningar av ekonomisk karaktär
 • löpande arbetsuppgifter, såsom kontroller av kvaliteten i redovisningen


Vilka erfarenheter och egenskaper efterfrågas?

Vi söker dig som har:

 • ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • flera års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter
 • goda kunskaper i ekonomistyrning
 • kunskaper i beslutsstödsystem
 • pedagogisk förmåga att förklara ekonomiska sammanhang
 • flera års erfarenhet av Officepaketet, främst Excel

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av avgiftsintäkter och kalkylering
 • erfarenhet av statlig verksamhet
 • erfarenhet av EU-bidrag
 • erfarenhet av systemansvar
 • erfarenhet av ekonomisystem
 • erfarenhet av beslutsstödsystem


För att trivas i rollen som ekonomicontroller är det viktigt med god förmåga att analysera och presentera data av olika slag. Det är även viktigt att ha ett helhetsperspektiv för att kunna se helheter och förstå kopplingen mellan verksamhet och ekonomi samtidigt som du behöver kunna se detaljer och göra fördjupade analyser. Du ska även ha förmåga att driva processer framåt och vara utvecklingsinriktad. Du har även lätt för att arbeta i team samtidigt som du ska kunna ta egna initiativ. Andra viktiga egenskaper för att passa i rollen är att vara strukturerad, ansvarstagande och noggrann. Att ha en god problemlösningsförmåga samt att kunna kommunicera väl, både muntligt och skriftligt, är även viktiga attribut. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hur ansöker jag och var kan jag få mer information om anställningen och UHR?
Välkommen med din ansökan senast 21 maj 2017 via www.uhr.se/ledigajobb. För mer information om UHR gå in på www.uhr.se

Anställningen är placerad i Stockholm. Den omfattar heltid och gäller tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av ekonomichef Daniel Bäckman, tfn: 010-470 03 12. Fackliga kontaktpersoner är Erik Kyhlberg (SACO) tfn: 010-470 04 91 och Henrik Ohlson (ST) tfn: 010-470 03 34

Vi har gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb