VD till GöteborgsOperan

5 dagar kvar

Rekryterare
Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 28 april 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Kontakta
Tord Gustafsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

VD

Som VD för GöteborgsOperan har du det yttersta ansvaret för att fortsätta utveckla verksamheten till ett av norra Europas ledande operahus med ett uppdrag för hela Västra Götaland. 

Du leder ledningsgruppen som består av de konstnärliga ledarna för opera/drama och dans samt chefer för orkester, kör, teknik, program, projekt, marknad och försäljning, HR, affärsutveckling och ekonomi. Du leder även bolagets samverkansgrupp och rapporterar till en politiskt vald styrelse som i sin tur rapporterar till regionstyrelsen.

Du ansvarar för att:

  • Vidareutveckla verksamheten i enlighet med uppdraget och uppställda mål och med en ekonomi i balans
  • Utöka GöteborgsOperans ekonomiska ramar genom att säkerställa långsiktig finansiering i nära dialog och samarbete med politiker och representanter från näringsliv
  • Fortsätta utveckla ledarskapet, organisationens effektivitet och en hållbar arbetsmiljö
  • Representera GöteborgsOperan i offentliga sammanhang

Vi söker en säker och engagerad ledare med gedigen erfarenhet från att leda en komplex och mångfacetterad verksamhet. Du har intresse för scenkonst och förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar. Eftersom du representerar verksamheten i olika sammanhang är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Som VD är du strategisk, utvecklingsinriktad och har en god förmåga att prioritera i en omgivning med höga ambitioner. Du skapar förtroende såväl internt som externt.

GöteborgsOperan AB är ett helägt bolag inom Västra Götalandsregionen och en viktig kugge i regionens utveckling. På Stora och Lilla scenen i Göteborg samt på Skövdescenen och på turné ges totalt ca 400 föreställningar per år av opera, nutida dans, musikal och konsert för ca 225 000 besökare. Vi omsätter ca 450 miljoner kronor, där ca 25 % är egenfinansiering. GöteborgsOperan är en mångfacetterad och internationell arbetsplats med ca 500 årsarbetare inom ett 90-tal yrkesgrupper. Med engagemang, nytänkande och professionalism närmar vi oss tillsammans vår vision: att bli ett av norra Europas ledande operahus. Vill du veta mer?

För frågor kontakta gärna vår samarbetspartner i denna rekrytering:

Gunilla Thulin, 0735-49 99 00
gunilla.thulin@maquire.se 

eller

Christina Fredriksson, 0702-71 51 40
christina.fredriksson@maquire.se

Ansökan sker genom att klicka på "Ansök-knappen via "vgregion.se/jobb.

Kontaktpersoner VGR:

Ordförande GöteborgsOperan
Tord Gustafsson, 0703-721 744

HR-strateg, Koncernkontoret VGR
Ann-Charlotte Dellback, 0739-1780 09

Fackliga företrädare: Mathias Berntsson, TF avd 5
mathias.berntsson@opera.se

Henrik Andersson, Symf avd 13
henrik.andersson@opera.se

Sabine Daniels, Symf avd 8
sabine.daniels@opera.se

Karin Brittsjö, Ledarna
karin.brittsjo@opera.se

GöteborgsOperans växel
031-108 000