Enhetschef till Universitets- och Högskolerådet

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 4 maj 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Kontakta
Lars Petersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Enhetschef till enheten för gymnasial utbildning
Universitets- och högskolerådet (UHR) är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vi ger stöd och information till alla som vill läsa vidare på högskolan och samordnar antagningen till universitet och högskolor. Vi ansvarar även för högskoleprovet, erbjuder möjligheter till internationellt utbyte och bedömer utländska utbildningar. UHR har ca 290 anställda i Stockholm och Visby. Vi söker dig som, tillsammans med våra kunniga medarbetare, vill vara med och utveckla vår myndighet och bidra till vår vision Utbildning, utbyten, utveckling – för alla som vill vidare. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av mångfald och respekt för allas lika värde.

Vad innebär arbetet? 
Avdelningen för bedömning av utländsk utbildning har som huvuduppgift att förmedla expertkunskap om utländsk utbildning genom att bland annat bedöma och erkänna utländska utbildningar och utfärda utlåtanden över dessa. Avdelningen har på senaste tiden vuxit avsevärt vilket har medfört att myndigheten har beslutat att tillsätta två nya enheter för att på bästa vis fördela ansvaret och skapa effektivitet i organisationen. Avdelningen kommer därmed ha fem enheter med sammanlagt drygt 80 medarbetare. 

Rollen som enhetschef är placerad på enheten för gymnasial utbildning, vilket är en redan befintlig enhet som består av 22 engagerade och kompetenta medarbetare. Enheten bedömer och erkänner gymnasieutbildningar från hela världen för tillträde till högskolestudier och arbetsmarknaden i Sverige. Arbetet består bland annat av ärendehandläggning och tillhörande utrednings-och metodikarbete samt medverkan i arbetet av en nationell handbok för verksamhetsområdet. Enhetens arbete bedrivs såväl enskilt som i olika arbetsgrupper internt men även till viss del nationellt och internationellt.

Vilka kommer arbetsuppgifterna att vara? 
I rollen som enhetschef för enheten för gymnasial utbildning, kommer du att ha personalansvar för 22 medarbetare, ekonomiskt ansvar, samt verksamhets- och resultatansvar för enheten och dess uppdrag. Du kommer också ingå i avdelningens ledningsgrupp och har därmed ett gemensamt ansvar med övriga chefer för samordning, utveckling och strategisk inriktning för verksamheten på avdelningen som helhet.

Vilka erfarenheter och egenskaper efterfrågas?

Vi söker dig som har: 

  • akademisk examen från universitet eller högskola 
  • flerårig chefserfarenhet 
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.  

Det är meriterande om du har: 

  • god kunskap och kännedom om utbildningssektorn, särskilt gymnasieutbildning och frågor om antagning och tillträde till högre utbildning 
  • erfarenhet från arbete i myndighet och samverkan mellan myndigheter 
  • ytterligare språkkunskaper. 

Som chef är du en tydlig ledare, har god kommunikativ förmåga och är trygg i dig själv. Du har även ett gott omdöme, är samarbetsorienterad och har en god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du bör även vara resultatinriktad, strukturerad, strategisk samt ha en helhetssyn och förmåga att leda i förändring. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hur ansöker jag och var kan jag få mer information om anställningen och UHR?

Välkommen med din ansökan senast 21 maj 2017 genom att klicka på "Ansök-knappen" och gör din ansökan via www.uhr.se/ledigajobb. Ett arbetspsykologiskt test kan bli aktuellt i urvalsprocessen. För mer information om UHR gå in på www.uhr.se och kolla gärna in www.uhr.se/om-uhr/vi-ar-uhr/ där våra medarbetare i en serie kortfilmer berättar om vardagen och arbetsuppgifterna på Universitets- och högskolerådet. 

Anställningen är placerad i Stockholm. Den omfattar heltid och gäller tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Lars Petersson, tfn: 010-470 03 47. Fackliga kontaktpersoner är Erik Kyhlberg (SACO) tfn: 010-470 04 91 och Ida Lind (ST) tfn: 010-470 06 89 

Vi har gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  

Liknande jobb

Liknande jobb