Projektingenjör till Trafikverket i Stockholm

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 23 maj 2017
Ref:
18:2017:81
Kontakta
Monica Swartz
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Projektingenjör leveransuppföljning järnväg Stockholm

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör leveransuppföljning järnväg Stockholm med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 23 maj.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga uppdrag som projektingenjör leveransuppföljning järnväg är att biträda projektledarna i uppföljning av genomförandet och dokumentationen av entreprenörens kontrakterade åtagande. Leveransuppföljning bedrivs i huvudsak utifrån olika teknikområden; el, signal och bana. Nu behöver vi förstärka inom bana. 

Leveransuppföljning utförs mestadels i fält samt via tekniska och administrativa system.

Du bidrar även med förvaltnings- och teknisk kunskap vid framtagande av ny anläggning/ teknik för att uppnå LCC (Life Cycle Cost).

Exempel på andra arbetsuppgifter: 

  • Säkerställa teknisk säkerhetsstyrning inom ditt teknikområde
  • Stödja internt och externt med anläggningskännedom
  • Stöd i ekonomi- och fakturahantering

I befattningen kan beredskap ingå, ex. vid storhelger, störda lägen eller andra situationer som kan få stora konsekvenser i trafiken.

Kvalifikationer
Du har gymnasieexamen med teknisk inriktning, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har arbetslivserfarenhet av underhållsverksamhet. Det är dessutom meriterande med erfarenhet från underhåll på järnväg. Det är också meriterande om du har kunskap om miljölagstiftning, entreprenadjuridik, AMA och AF.

Det meriterande att ha utbildning/erfarenhet inom något av nedanstående: 

  • Mätteknik
  • Geoteknik
  • Systemen Optram och Bessy
  • Säkerhetsbesiktningskompetens
  • Spåranläggningens uppbyggnad och funktion
  • Spårunderhåll och spårväxelunderhåll


Befattningen ställer krav på god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du är flexibel och har stor personlig integritet. För tjänsten krävs att du som person är lösningsorienterad.

Dina kunskaper inom MS Office-paketet är goda. 

B-körkort är ett krav. 

Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

För att utföra arbete i spårområde krävs bland annat god syn och normalt färgseende. En förutsättning för att kunna arbeta som projektingenjör leveransuppföljning är att du godkänns i hälsoundersökningen. 
För vissa inriktningar är svenskt medborgarskap ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras, för vissa inriktningar, i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Vi kommer vid urvalet att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Urvalstester kan komma att bli aktuellt i rekryteringsprocessen.

Ansökan
Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-05-23 Om verksamhetsområdet

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Kontaktpersoner
Enhetschef Monica Swartz
Saco Jonas Sjöholm, 010-123 8380
ST Stefan Kratz, 010-124 1783
SEKO Urban Haglund, 010-124 1702

Upplysningar
Ansök senast: 2017-05-23
Utannonserat: 2017-05-04
Järnväg Stockholm
Befattning: Projektingenjör leveransuppföljning järnväg Stockholm
Ort: Solna
Ref nr: 18:2017:81

Liknande jobb

Liknande jobb