Postdoktor i molekylär hematologi till Göteborgs universitet

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 5 juni 2017
Ref:
PAR 2017/180
Kontakta
Lars Palmqvist
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Postdoktor i molekylär hematologi

Diarienummer: PAR 2017/180

Arbetsform: Tidsbegränsad anställning

Placering: Inst för biomedicin

Sista ansökningsdag: 2017-06-05

Anställningens längd: 2 år. Omfattning 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ämne
Molekylär hematologi

Ämnesbeskrivning
Det övergripande syftet med detta projekt är att identifiera molekylära mekanismer som är involverade i utvecklingen av akut myeloisk leukemi (AML) och att identifiering nya sätt att behandla patienter med denna sjukdom. Forskningen utförs på både prover från patienter med AML samt i olika djurmodeller, bland annat en benmärgstransplantations modell. Vi utför även forskning in vitro på hematopoetiska stamceller från navelsträngsblod och på benmärg från mus. Vi tror att våra studier kommer att leda till en bättre förståelse för hur AML uppstår och kommer att ge bättre förutsättningar att identifiera nya sätt att behandla patienter med AML.

Länkar till forskningsgruppens hemsida: http://www.biomedicine.gu.se/ominst/avd/kliniskkemi/forskare/lars-palmqvist/

Arbetsuppgifter
I projektet ingår att genetiskt manipulera och transplantera benmärgsceller till möss för att studera olika geners betydelse vid uppkomst av AML och innebär arbete med vanliga molekylärbiologiska metoder, cellodlingstekniker, transduktionstekniker, olika stamcells-analyser, flödescytometri och arbete med djur.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund
Särskild vikt läggs vid dokumenterad erfarenhet av arbete med djurmodeller och övriga tekniker som krävs för projektet. 

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen
Upplysningar om anställningen lämnas av Lars Palmqvist, Adjungerad professor, 031 342 7829, lars.palmqvist@clinchem.gu.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

- Två referenser med kontaktuppgifter

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-06-05

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.