Marknadsstrateger sökes till Östgötatrafiken

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 17 maj 2017
Stängs
den 11 juni 2017
Kontakta
Caroline Bruhammar
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Östgötatrafiken söker Marknadsstrateger

Arbetsgivare: AB Östgötatrafiken
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Ekonomi/ Marknad
Ort: Linköping
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-06-11


Företagspresentation
AB Östgötatrafiken ägs av Region Östergötland som också är regional kollektivtrafikmyndighet i Östergötlands län. På uppdrag av vår ägare ansvarar vi för utveckling, upphandling och planering av trafiken, kundinformation, marknadsföring, försäljning och kundtjänst. All vår trafik, oavsett om det är buss, spårvagn, tåg eller särskild kollektivtrafik som skolskjuts, sjukresor och färdtjänst, upphandlas och körs idag på entreprenad.

Vårt erbjudande är en enkel och fungerande resa mellan A och B förenat med en positiv upplevelse. Utformningen av resor och andra tjänster ska bidra till ett klimatpositivt samhälle. En viktig del av vårt uppdrag blir därmed att vara drivande i utvecklingen av hur framtidens kollektivtrafik ska utformas och utföras.

Östgötatrafiken har ca 160 medarbetare med huvudkontor i Linköping och en stor kundserviceverksamhet i Mjölby där vi samlat funktioner som arbetar med bl. a trafikledning, trafikinformation, beställningar av färdtjänst och sjukresor samt backoffice för kundservice. Därtill har vi egna kundcenter vid Resecentrum i Linköping och Norrköping. Vi har en budgeterad omsättning på ca 1,5 mdkr.

Östgötatrafiken är ett stabilt bolag och vi värnar om våra medarbetare. Vi arbetar enligt våra tre kärnvärden öppenhet, professionalism och engagemang. För att du ska trivas delar du våra värderingar och attraheras av att arbeta i ett publikt företag där kundens behov står i centrum. Vi erbjuder dig en intressant roll, trevliga kollegor och en trivsam arbetsplats på vårt huvudkontor, som är centralt belägen på Kungsgatan i Linköping. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vårt övergripande mål är att öka våra marknadsandelar och att öka kundnöjdheten. För att nå dessa mål behöver vi ständigt utveckla både vår trafik och våra kringtjänster. Det innebär att vi dagligen arbetar för att förbättra vårt erbjudande gällande resmöjligheter, störningsinformation, teknisk innovation, enkelhet, kommunikation med mera. Att resa med Östgötatrafiken skall innebära en resa med hög kvalitet, god komfort och god service.

Som marknadsstrateg är du en kombination av affärsutvecklare, marknadsanalytiker och marknadsförare. Med utgångspunkt från egna kvantitativa marknads- och beteendeanalyser är du en nyckelspelare i att utforma en strategi för att uppnå de övergripande målsättningarna.

Vi har tillgång till stora mängder data och vill jobba mer strukturerat och målgruppsanpassat med denna. Som marknadsstrateg har du förmågan att finna arbetssätt för att vi att vi ska kunna tillgodogöra oss dessa resurser på bästa sätt. Ett nära samarbete med både trafikavdelningen och marknadsavdelningen kan skapa förutsättningar både till att utveckla vårt erbjudande till kunden och utforma kampanjer för att uppmärksamma detta.

Rollen innebär samverkan med såväl Region Östergötland, länets kommuner, leverantörer, samarbetspartners samt branschkollegor.

Din profil
Vi söker dig med ett gediget intresse av samhällsutvecklingsfrågor och som har förmågan att se helheten och vår roll i ett större sammanhang. Troligen har du en högskoleexamen med inriktning marknadsföring och försäljning eller motsvarande anskaffat genom arbetslivet. Du har varit i arbetslivet minst fem år och är en van projektledare.

Du har arbetat med planering och genomförande av beteende- och attitydpåverkande aktiviteter. Din styrka är att omvandla analys till praktisk implementation och långsiktig påverkan.

Du har mycket god systemvana från framförallt Excel samt kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Som person kommunicerar du tydligt, enkelt och effektivt samt skiljer tydligt på fakta och egna åsikter. Du söker feedback och använder den för att utveckla vårt erbjudande och våra samarbeten. Du söker också möjligheter att påverka andra och är rak och beslutsam i din kommunikation, samtidigt som du visar respekt för andra människors behov. Du har en förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett realistiskt sätt och förutser problem och skapar alternativa planer för att minimera effekten av dem.

Ansök redan idag!

I denna rekrytering samarbetar Östgötatrafiken AB med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via www.unikresurs.se snarast, dock senast den 11 juni. Urval kommer att ske löpande. Vi tar helst emot din ansökan via webbplatsen men du kan också maila caroline.bruhammar@unikresurs.se.

För mer information, kontakta rekryteringskonsult Caroline Bruhammar på 0704-84 00 36 eller caroline.bruhammar@unikresurs.se

Välkommen med din ansökan!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Liknande jobb

Liknande jobb