Enhetschef till Karolinska Institutet

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 19 maj 2017
Stängs
den 4 juni 2017
Ref:
2-2366/2017
Kontakta
Mats Marshall Heyman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Enhetschef för registerverksamheten vid Svenska Barncancerregistret

Karolinska Institutet
Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning
På avdelningen för Barncancerforskning bedrivs en bred klinisk, epidemiologisk och laborativ medicinsk forskning, jämte vårdvetenskaplig, social och psykologisk forskning, inom området blod- och cancersjukdomar hos barn. Avdelningen består av forskargrupper och enheter direkt underställda avdelningschefen.

Childhood Cancer Epidemiology Group (CCEG) är en enhet på avdelningen för Barncancerforskning med inriktning på registrering och klinisk epidemiologi inom barncancerområdet. Gruppen förvaltar Svenska Barncancerregistret, med status av nationellt kvalitetsregister, men har också hand om ett antal forskningsregister. Till denna enhet söker vi nu en enhetschef. Enheten finansieras till stor del av Barncancerfonden och har för närvarande tre anställda.

Arbetsuppgifter 
Som enhetschef för registerverksamheten i det nationella kvalitetsregistret, Svenska Barncancerregistret, rapporterar du direkt till avdelningschefen. Du har övergripande ansvar för utveckling, innehåll och kvalitet, i både kvalitetsregistret och de olika forskningsregistren. Du har därtill ekonomi- och personalansvar för enheten. I tjänsten ingår bl.a. att:

 • Leda utvecklingsarbetet kring registerverksamheten, oberoende av teknisk plattform  
 • Vara arbetsledare för personalen vid CCEG, som arbetar med att utveckla registreringsplattformen
 • Ge support och vara stöd för registeranvändare
 • Se över befintlig kompetens i den grupp som idag arbetar med registren och komplettera med kompetens som eventuellt saknas (nyrekrytering)
 • Ansvara för att lagar och regler följs vid registerverksamheten
 • Vara drivande för att harmonisera den tekniska plattformen för Svenska Barncancerregistret med övriga kvalitetsregister för cancer i Sverige
 • Ombesörja att de barnonkologiska verksamheterna i Sverige har möjlighet att få stöd från registret för verksamhetsuppföljning och kvalitetsutveckling
 • Ansvara för att Svenska Barncancerregistret skall vara åtkomligt för de forskningsprojekt som behöver registerdata och att de får erforderligt stöd vid registeruttag för forskning samt driva utveckling av databasstruktur för att möjliggöra nya forskningsprojekt

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning och är disputerad inom relevant område. Du har tidigare erfarenhet av registerarbete, gärna med erfarenhet av epidemiologi/klinisk epidemiologi. Kunskaper om regelverket runt hantering av personuppgifter samt IT kompetens är meriterande.

För att lyckas i den här rollen har du ett intresse av att jobba med barncancerregistret. Du har stor samarbetsförmåga, kommunikationsförmåga och har dokumenterad god ledarerfarenhet. Som person är du drivande, serviceinriktad, initiativrik och en duktig organisatör. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska, samt har en bra helhetsblick och kan prioritera och delegera. Vi ställer stora krav på dina personliga egenskaper.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Tjänstetitel för anställningen kommer att vara Enhetschef.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Ort: Solna
Län:  Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2-2366/2017

Kontakt

 • Mats Marshall Heyman, 08-517 704 07, Mats.Heyman@ki.se

Facklig företrädare

 • Lars Ährlund-Richter, SACO, 08-517 734 50, lars.ahrlund@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65, carina.eklund@ki.se

Sista ansökningsdag: 2017-06-04

Liknande jobb

Liknande jobb