Biträdande orkesterchef till Kungliga operan

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 19 maj 2017
Stängs
den 11 juni 2017
Kontakta
Helle Solberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

orkesterchef_kungliga_operan.jpg

BITRÄDANDE ORKESTERCHEF 

– med blick för individen i det stora kollektivet

Är du en engagerande och strukturerad person som trivs med att jobba med människor? Gillar du att vara en del av ett team som får det stora kugghjulet att gå runt? Som biträdande orkesterchef för Kungliga Hovkapellet – som består av 105 musiker och övriga orkesteravdelningen – får du bidra till att publiken får uppleva fantastiska operaföreställningar och konserter här på Kungliga Operan.

VAD DU KOMMER ATT GÖRA

Hos oss kommer du att möta en omväxlande vardag där du får arbeta med en av världens äldsta och mest välrenommerade orkestrar. Rollen innebär bland annat att du ska ansvara för att orkesterns planering, bemanning och arbetsmiljö säkerställs på bästa möjliga sätt. I uppdraget ingår i vissa avseenden personalansvar, och du kommer att bistå orkesterchefen med allt från medarbetarsamtal till att ansvara för ekonomisk uppföljning och kollektivavtalsfrågor.

I ditt dagliga arbete, där du kommer att jobba tillsammans med Kungliga Hovkapellets 105 musiker och övriga orkesteravdelningen, får du många interna kontakter. Du kommer att kommunicera med orkesterns samverkansråd och samarbeta med exempelvis planeringsfunktioner, HR, ekonomi och orkesterservice. Även uppgifter som att ta emot sjukanmälningar, hantera försäkringsärenden och instrumentfrågor ingår i tjänsten.

Som biträdande orkesterchef blir du direkt underställd orkesterchefen. 

VAD DU BLIR EN DEL AV

Du kommer att arbeta inom en dynamisk orkesteravdelning om totalt 112 engagerade medarbetare. Under stora delar av året arbetar vi under högt tempo, och ofta krävs det att vi är tillgängliga vid de tidpunkter då publiken är på Kungliga Operan. 

VEM DU ÄR

Du har akademisk utbildning inom relevant område, och minst två till tre års erfarenhet från kvalificerat arbete inom planering och projekt- och/eller arbetsledning. Har du arbetat med en orkester eller inom en liknande verksamhet är det starkt meriterande, liksom erfarenhet av arbete med HR- och avtalsfrågor.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara en relationsbyggande person med goda ledaregenskaper, en stor dos eget driv och ett starkt intresse för att arbeta med människor. Du tycker om att stötta andra och drivs av att få medarbetare att trivas på sin arbetsplats och växa i sina roller. Självklart är du strukturerad och har god organisationsförmåga, samtidigt som du har de konstnärliga processerna i fokus. Då arbetet innebär att du kommer att ha ett stort kontaktnät är det oerhört viktigt att du är smidig, flexibel, lätt att samarbeta med och att du är en god kommunikatör. Du har goda färdigheter i Office-paketet, och är van vid att arbeta i något budgetsystem. Givetvis talar och skriver du obehindrat på både svenska och engelska. 

ANSTÄLLNINGEN

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning. Kvälls- och helgarbete kan förekomma och detsamma gäller arbete under sommaren.

INTRESSERAD?

För mer information om tjänsten, kontakta orkesterchef Helle Solberg, 08-791 44 49. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-chef Petra Kron-Forsling, 08-791 43 39. Facklig representant är Sara Fällström, TF, som du når på 08-791 44 15.

Bifoga CV samt ett personligt brev där du berättar om varför du söker den här tjänsten.  

Sista ansökningsdag är 11 juni 2017.

I snart 500 år har Kungliga Hovkapellet haft en central roll i det svenska musiklivet – sedan 1526 som kungahusets orkester och sedan 1773 även som Operans orkester. Idag består Hovkapellet av 105 musiker. Med över 200 opera- och balettföreställningar, ett antal symfonikonserter och fler än 100 kammarmusikkonserter bjuder varje säsong på ett brett spektrum av musikupplevelser. Repertoaren spänner över flera sekler och innehåller både klassiska och nyskrivna verk.

Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Konstnärlig kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös. Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på cirka 500 MKR. Operans konstnärliga, tekniska och administrativa personal utgör cirka 530 anställda. Under ett spelår framförs över 200 moderna och klassiska balett- och operaföreställningar, riktade till både barn och vuxna. 

Liknande jobb

Liknande jobb