Drift- och underhållsstrateg till Fortifikationsverket

Plats
Stockholm, Eskilstuna
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Ref:
Ref: 2711/2017
Kontakta
Kajsa Fernqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Drift- och underhållsstrateg

Stockholm eller Eskilstuna

Ref: 2711/2017

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att Försvarssektorn har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.
 

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi Drift- och underhållsstrateg till Strategiska avdelningen med placering i Eskilstuna eller Stockholm som vill jobba på Sveriges mest spännande arbetsplats och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Vår drift- och underhållsstrateg svarar för övergripande inriktning och uppföljning av fastighetsbeståndets status med tillhörande planer samt drift. Du följer, föreslår åtgärder och följer upp på central nivå. Du följer branschutvecklingen inom drift- och underhållsområdet och arbetar med långsiktiga inriktningar. Du kommer bl.a. att samordna utvecklingsarbetet med ett nytt koncept för statusbedömning av det öppna beståndet och vid behov anpassning för det slutna beståndet. I rollen ingår att medverka i arbetet med strategiska fastighetsplaner, särskilda statusbedömningar samt utarbeta underlag för hyresnivåer kopplat till vidmakthållandeåtgärder. Du medverkar också i processarbetet för drift och underhåll samt verksamhetsrevisioner. Du ingår i enheten för verksamhetsstyrning och rapporterar till chef för enheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot fastighetsförvaltningsområdet. Du har flerårig yrkeserfarenhet från arbete med kvalificerad fastighetsförvaltning inkluderande underhållsplanering och underhållsbesiktningar. Du har även erfarenhet av strategisk planering samt av arbete i moderna fastighetsstödsystem och informationsförsörjning. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot fastighetsförvaltarområdet. Det är vidare meriterande om du har medverkat i utveckling av stödsystem för fastighetsförvaltning, har erfarenhet av offentlig sektor samt chefs- och/eller projektledarerfarenhet.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du kommunikativ och har en väl utvecklad pedagogisk förmåga. Du är säkerhetsmedveten och drivande samt har vana att arbeta med uppgifter av hög komplexitet. Vidare är du analytisk med förmåga till helhetsperspektiv. Du samarbetar väl med andra och har inställningen att det alltid går att bli bättre. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställningens placeringsort är Eskilstuna eller Stockholm efter överenskommelse. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. 

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Kajsa Fernqvist, tfn 010-44 44 751 eller HR-specialist Erika Cederlöf, tfn 010-44 44 481. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. 

Fackliga repre sentanter
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO 
Per Alexis, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2017-08-13. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Liknande jobb

Liknande jobb