Bygglovsarkitekt till Linköpings kommun

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 3 juli 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Kontakta
Maria Wallin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Bygglovsarkitekt

Arbetsgivare: Linköpings kommun
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Bygg/ Anläggning
Ort: Linköping
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-08-20


Företagspresentation
Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa en levande och trygg kommun för alla. Tillsammans utvecklar vi den attraktiva, spännande och hållbara staden! Samhällsbyggnad handlar om hur städer, byggnader och infrastruktur kan utformas för att ge en bra livsmiljö för våra invånare. Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer. Det gör jobbet på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen spännande och ansvarsfullt. Som medarbetare på denna förvaltning får vi ofta vara med från att till exempel ett nytt område planeras, till att det står klart. Det gör att vi får en helhetsbild av de olika stegen i samhällsbyggnadsprocessen. Vi har en bred kompetens kring samhällsbyggnad inom förvaltningen. Det gör jobbet inspirerande, kul och mycket utvecklande. Vi ser till att staden planeras optimalt och att många värden tas till vara: kultur och näringsliv, trafik och miljö. Nu och i framtiden.

Bygglovskontoret har, på uppdrag av bygg- och miljönämnden, ansvaret för myndighetsutövning av plan- och bygglagen samt lagen om bostadsanpassningsbidrag. Kontoret är rådgivande och handlägger ansökningar i ärenden som gäller bygglov, bygganmälan och bostadsanpassningsbidrag. Bygglovskontoret erbjuder även energi- och klimatrådgivning till hushåll, företag och lokala organisationer.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vill du arbeta med att förverkliga idéer kopplade till utveckling av stadens miljöer? Som bygglovsarkitekt kommer du att självständigt handlägga ärenden som främst har koppling till utveckling av stadens miljöer. Arbetet handlar också om att ge råd och upplysningar till allmänhet, konsulter och exploatörer om verksamheten och dess roll i byggprocessen, samt att handlägga olika typer förekommande ärenden. Du arbetar rådgivande och stöttande i gestaltningsfrågor till kolleger inom Bygglovskontoret. Utifrån din arkitektkompetens kommer du att delta i stadsutvecklingsprojekt, detaljplanearbete och andra kommande projekt inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Möjligheten att tillsammans med arbetslaget ta aktiv del i förvaltningens och avdelningens utveckling och påverka den gemensamma arbetsmiljön är en annan del av arbetet. Det är tillsammans vi utvecklar kontorets digitala arbetssätt.

Din profil
Vi söker dig som har arkitektutbildning med husbyggnadsinriktning eller annan likvärdig utbildning. Du har ett stort engagemang för stadsbyggnadsfrågor och god kännedom om plan- och bygglagen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och framförallt arbete med kring byggnadsvård eller som byggnadsantikvarie. Tveka inte på att skicka in ditt CV och berätta om just din bakgrund!

Samtidigt som arbetet är självständigt har du en hel del samverkan med kollegor, andra förvaltningar, byggherrar och andra berörda av besluten som fattas. Därför behöver du tycka om att ge god service, bemöta och jobba med människor samt ha lätt för att samarbeta. Det innebär även att du behöver ha nått en god personlig mognad och arbetar strukturerat. Då du ofta behöver kommunicera med människor så behöver du också ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och i denna rekrytering kommer tonvikt därför att ligga på följande kompetenser; kommunikation, kundfokus, samarbete, relationsbyggande samt anpassning.

Vi förutsätter att du har god förmåga att bedöma byggnaders yttre utformning utifrån historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt. Det är viktigt att du är lyhörd och tycker om att samarbeta med andra. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att hitta lösningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde sker efter överenskommelse. 

Ansök redan idag!

I den här rekryteringen samarbetar Linköpings kommun med Unik Resurs som tar emot ansökningar och svarar på frågor angående tjänsten. Urval sker löpande och vi vill därför ha din ansökan via www.unikresurs.se snarast, dock senast 20 augusti. Det går också bra att maila din ansökan till johanna.nyren@unikresurs.se. För mer information, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Wallin 0763-20 81 77 eller Johanna Nyrén, 0707- 74 82 05. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet!

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!