Förskolechef till Järfälla kommun

Plats
Järfälla
Annonserat
den 24 juli 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Ref:
A699348
Kontakta
Solveig Wennmark
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Arbetsplatsbeskrivning
Järfälla kommun har nordvästra Stockholms mest spännande läge och växer snabbt. Här byggs bostäder för hela Stockholmsregionen och inom femton år har Järfälla vuxit från dagens 75 000 invånare till minst 120 000. Då finns tunnelbana, pendeltåg och en komplett ny stad med restauranger, butiker, kultur och service inom gång- och cykelavstånd i Barkarby.

Vi som jobbar här erbjuder välfärd med kvalitet och när befolkningen växer är det fler som behöver vår service och våra tjänster. De kommande åren utvecklar vi verksamheterna och tänker nytt samtidigt som vi arbetar på med expansionen. Våra invånare är nöjda idag och vi har högt ställda mål framöver.

Vi söker nu en förskolechef till Söderhöjdens förskolor. Enheten består utav Tallbohov, Snapphanen, Nyberg och Allmoge förskolor. Sammanlagt är det ca 75 medarbetare och verksamheten har ca 350 barn i åldrarna ett till fem år.

Inom förvaltningen finns drygt 20 resultatenheter med förskola och/eller grundskola och du kommer ingå tillsammans med dessa rektorer och förskolechefer i förvaltningens chefsgrupp. Som ett stöd i olika processer finns en central organisation.

Vi är måna om att våra chefer och medarbetare ska utvecklas och Järfälla kommun utsågs nyligen till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare inom offentlig sektor. Internt arbetar vi efter visionen "Järfälla för alla framåt".

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som med
- Engagemang vill leda en enhet med barn från världens alla hörn
- Energi kan driva utvecklingsarbetet framåt och arbeta för samverkan förskola/hem
- Empati och ett relationellt ledarskap leder enheten till att vara en förskola där trygghet och utveckling står i centrum

Som förskolechef har du ett helhetsansvar för kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du ska leda, utveckla och styra verksamheten mot uppsatta mål och ansvara för uppföljning av enhetens resultat. Tillsammans med en biträdande chef bildar du ett ledningsteam och du kommer rapportera till Barn- och ungdomsförvaltningens verksamhetschef.

Kvalifikationer
Du ska ha pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har gått rektorsutbildningen.
Du ska också:
- Ha kunskap om de lagar och förordningar som styr förskolans verksamhet
- Ha kunskap om pedagogiska teorier som stimulerar till lärande
- Ha förmåga att omsätta teori till praktik
- Kommunicera väl på svenska både i tal och skrift
- Vara van IT-användare
- Ha grundläggande kunskaper i ekonomi, arbetsmiljö och arbetsrätt
- Ha god organisations- och administrationsförmåga

Som person är det viktigt att du har förmåga att leda, skapa delaktighet och engagemang, samt att du har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Eftersom du kommer att ha många kontakter är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar ditt arbete och driver processer vidare. Du är även ekonomiskt medveten, noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du är trygg, stabil och har insikt i hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.

Erfarenhet krävs. Du ska ha arbetsledande erfarenhet från förskola eller skola, och gärna erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

2018-01-01 eller enligt överenskommelse

Intervjuer sker löpande

Ansökan
Ansök senast:   2017-08-13

Referensnummer:   A699348

Välkommen att söka genom att:

Lön Löneform:   Månadslön

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt
Kontaktpersoner

Solveig Wennmark
Administrativ chef
08-580 28230

Heléne Gyllner
Teamledare/Personalkonsult
08-580 229 74

Fackliga företrädare

Fredrik Yggmark
Sveriges Skolledarförbund
08-580 299 54

Jonas Persson
Lärarförbundet
jonas.persson@jarfalla.se

Övrigt
Järfälla kommun är en personlig arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter. Vi är mycket stolta över våra utbildningsakademier, Medarbetar-, Arbetsledar- och Ledarskapsakademin. Att ha balans i livet, kunna kombinera karriär med familjeliv, är grundläggande för att skapa bra resultat. En förutsättning för att lyckas med det är att vi som arbetsgivare också speglar det samhälle vi verkar i. Oavsett var i kommunen du jobbar är din arbetsinsats av stor betydelse i vårt gemensamma uppdrag – att i varje enskilt möte med invånare och företag ge vårt allra bästa och föra Järfälla framåt. Läs mer på www.jarfalla.se

Vi ber dig söka tjänsten via det standardiserade ansökningsformuläret som är kopplat till annonsen. Använd länken under rubriken "Ansökan".
Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför fylla i formuläret så noggrant som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Liknande jobb

Liknande jobb