Enhetschef till Riksrevisionen, enhet 2

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 28 augusti 2017
Ref:
dnr 2.2.1-2017-1032
Kontakta
Robert Boije
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Riksrevisionen, som är en del av riksdagens kontrollmakt, har unika möjligheter att granska genomförandet och effektiviteten i det statliga åtagandet. Effektivitetsrevisionen inriktas huvudsakligen på granskning av hushållning, resursutnyttjande, måluppfyllelse och samhällsnytta. Som ett led i effektivitetsrevisionens arbete ingår också att lämna förslag på alternativa insatser för att nå avsedda resultat. Riksrevisionens rapporter används som underlag för debatt, beslut och förändring. Genom att utföra oberoende granskningar bidrar vi till att stärka den demokratiska insynen, en god resursanvändning och en effektiv förvaltning i staten.

Inom effektivitetsrevisionen arbetar ett hundratal utredare som tillsammans ansvarar för att granska hur effektiv den statliga verksamheten är. Avdelningen består av nio enheter och är uppdelade efter statsbudgetens olika utgiftsområden. Vi söker nu en enhetschef till enhet 2 som ansvarar för Riksrevisionens effektivitetsgranskningar inom budgetramverk, långsiktskalkyler, samhällsekonomi och finansförvaltning (UO 2), skatt tull o exekution (UO3), statsskuldsräntor mm (UO 26) samt avgiften till EU (UO 27). De ekonomiska propositionerna, olika delar av skattesystemet och makrotillsynen är exempel på frågor som granskas inom enhetens ansvarsområden.

Arbetsuppgifter
Granskningsverksamheten inom effektivitetsrevisionen bedrivs i projektform. Som enhetschef leder du det samlade granskningsarbetet inom enhetens ansvarsområden och har personal- och budgetansvar. Du bidrar löpande till att kvalitetssäkra arbetet med granskningsrapporterna. Du deltar även i löpande omvärldsbevakning inom enhetens ansvarområden och tar fram idéer och förslag till nya granskningar. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp och medverkar i planering och uppföljning av verksamheten.

Vi söker
Vi söker dig med tidigare chefserfarenhet och som har goda sakkunskaper inom minst ett men gärna flera av enhetens ansvarsområden. Du har en relevant akademisk examen och minst fem års erfarenhet från självständigt kvalificerat utredningsarbete. Vi ser att du som söker har ett brett samhällsintresse och goda kunskaper om offentlig verksamhet. Forskarexamen liksom erfarenhet från arbete inom statsförvaltningen är meriterande. Det är även meriterade om du har erfarenhet av ledarskap från en kunskapsorganisation.

Du är analytisk, drivande och har god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Arbetet innebär att du kommer att ha många kontakter internt samt med myndigheter och offentliga organisationer. Vi söker därför dig som har god förmåga att samarbeta, knyta kontakter och företräda myndigheten. Du har dessutom mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och kan på ett enkelt sätt förklara komplicerade samband. Du är initiativrik och kommer med förslag och idéer till nya granskningar och lösningar på utmaningar i granskningsarbetet.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Du får en unik möjlighet till inblick i de skilda verksamheterna inom staten. Vi granskar allt från de statligt ägda aktiebolagen och stiftelserna till regeringen, Regeringskansliet, domstolarna och de förvaltningsmyndigheter som lyder under regeringen.

Vi erbjuder dig en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling. Vår arbetsplats är belägen på Nybrogatan i centrala Stockholm.

Om tjänsten
Anställningen är tillsvidare. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan
Skicka in din ansökan senast 2017-08-28 märkt med dnr 2.2.1-2017-1032. För att söka tjänsten registrerar du personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan och ger ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter.

Mer information om anställningen
Vill du veta mer? Kontakta avdelningschef Robert Boije, tfn 08-5171 41 41.

Fackliga representanter
Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272

Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4097

Läs mer om Riksrevisionen på riksrevisionen.se

I den här rekryteringen har vi tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Liknande jobb

Liknande jobb